Albínó fácán

2010.01.28. 20:02

Mert mi is az albínó. Egy pigmenthiányos valaki, vagy valami, fehér tollal, vagy bőrrel, aszerint, hogy madár, vagy állat, esetleg ember.

Az első hajtásban egy furcsa színű fácán repült felém. Azt gondoltam - ha netán volt gondolkodásnyi időm, de nem nagyon - hogy a zuzmarás, havas táj űz velem tréfát, egy "hófácán" közeledik.  Meglőttem. A levegőben, mintha egy tollpárnát lőttem volna szét, repültek a fehér tollak.  Gratulálok doki - mondta Ernő, a házigazda, - de erre a fácánra nagyon fájt a foga egy preparátornak. Összesen három albínó kakasunk volt, kettőt befogtunk, ezt is be akartuk. De így is jó, végülis ezeket ki kell selejtezni, nehogy szaporítsanak. Ahogy elnéztem, ez a kakas, már nem is fog.

Bevallom őszintén, elég furán festett a fehér madár, a többi "normális" kakas mellett.


A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr541710796

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

solti anasztazia 2010.01.28. 20:54:20

Remelem lesz rola fenykep..erdekelne..

solti anasztazia 2010.01.29. 21:14:23

Koszonom a kepet..:-)
nagyon erdekes!!
süti beállítások módosítása