Folytassa - Tengelic

2010.02.08. 09:06

A tengelici vadászat körülményeiről, csak annyit írtam, hogy zord idő volt. Ez, így ebben a formában nem igaz, bár enyhén irodalmias. Mellőzendő a fennköltséget, egyszerűen szar, méghozzá, nagyon szar idő volt. Jeges hó esett, de bármerre fordultam is, mindíg a szemembe vágott. A kerékpárosok Murphy törvénye* ide is passzolt, hogy bármerre is karikázzon az ember, a szél mindíg szembe fúj. De pl. Sopron is arról híres, hogy bármelyik utcába forduljon be az ember, szembe kapja a szelet.

Volt egy kis előzetes aggályom, hogy a fácánok hogyan értékelik ezt az időt, lesz-e kedvük repülni. Jelentem, volt. Nagyon is volt, mert az erős szél könnyedén megemelte őket, jó sportos magasságba.

A 220-as körüli teríték azt is bizonytja, hogy jó puskaforgatók jöttek össze.

A vadászatot, egy jeles Szekszárdi borásznál, az Eszterbauer pincében fejeztük be. Remek dolgokat mesét a borairól, erről majd legközelebb.


Nagyobb térképre váltás

* Arthur Bloch: Murphy törvénykönyve

"Ha valami egyáltalán elromolhat, az el is romlik" - erre az alaptételre épül viselkedési törvényeinknek és a ránk hol barátságosan, hol fintorogva visszatekintő világnak az az enciklopédikus összefoglalása

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr481738458

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

solti anasztazia 2010.02.08. 22:23:51

Mint amikor biciklizunk...akkor is mindig szembe fuj a szel!!
süti beállítások módosítása