Hólapát

2010.02.11. 09:29

Szerintem, nézőpont kérdése az egész. Mert ha onnan nézem, hogy a makacs, egész éjjel tartó havazás miatt, nem mertünk nekiindulni, a majdnem Szegedig tartó útnak, akkor - vadászokról lévén szó - ez, kudarcnak tekinthető ( visszautalnék arra, hogy vadászatra, csak alkalmas és igen alkalmas idő létezik ). De ha a másik oldalát nézem, azaz, elfogadom, hogy ezt a jelenséget a "gyermek (Jézus)" azaz az El Ninó hozta létre, akkor jámbor katolikus alázattal ezt a helyzetet, elfogadom. Mert mi mást is tehetnék. Csak egy icipicit káromkodok!

Megnyugtatásul, a döntés helyességére, az előbb hallottam a rádióban, hogy Bátaszék és Dunaszekcső között, csak hólánccal lehet közlekedni. De azért mégis maradt bennem valami üresség érzés. Mint egy elmaradt randevú miatt például. Ennek, az elnapolt vadászatnak, most leginkább az Ásotthalmi fácánok örülnek. Innen üzenem nekik, menni fogunk !

Kicsit cinikusan - még tegnap, amikor úgy nézett ki, hogy megyünk vadászni - mindenkinek jó hólapátolást kívántam mára. No, Isten nem ver bottal, csak hólapáttal. Forgatom is szorgalmasan. Pedig a népi bölcsesség szerint, csak a bolond ember lapátolja el a havat és veri le a diót. Az első majd tavasszal elolvad, a másik meg ősszel lehullik magától.

Szerző: Acél Csaba

1 komment

Címkék: havazás

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr331748645

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

solti anasztazia 2010.02.14. 09:52:02

ami kesik nem mulik...majd bepotoljak..
de remelem azert ki tud jonni a falubol es nem marad el a rendeles hetfon...:-(
süti beállítások módosítása