Puskák, kések !

2010.02.24. 09:12

Igérem, utoljára hozom fel ezt az ámokfutós esetet, amitől annyira beindult a rendészeti miniszer, hogy egy kupacba akarta hordatni a sportlövők fegyvereit.

Ezek az átgondolatlan, indulatból és politikai nyomásból fakadó intézkedések - jobb szó nem lévén rá - baromságok. Értem én, hogy ha valami erőszakos dolog, fegyverrel történik, akkor a fegyvereken verik el a port, ez a legegyszerűbb és kissé népszerűséget hajszoló intézkedés. A tragikus cigánygyilkosságoknál is a média úgy emlegette a gyilkos fegyvereket, hogy sörétes vadász- vegyver. Miért vadász fegyver, kérdeném. Egy sörétes puska (jelzem a kommandósokna is van ilyen és nem vadászni járnak vele ) csak akkor vadász puska, ha vadásznak vele és ez, a mi terminológiánkban, nem embert jelent.

Ezek után jött ez a két eset, az egyik egy tömegmészárlás, sportpisztollyal, a másik "csak" egy szándék, hasonló fegyverrel. Ennek a két ügynek sincs semmi köze a sportlövőkhöz.

A legújabb, mai hír, hogy egy férfi betört egy házba és majdnem halálra szúrkált három embert. Még a kést is bemutatták. De érdekes módon, ezen ügy kapcsán - és az előző ügyek gondolata mentén - senki nem akarja begyűjtetni a késeket, vagy psichológiai vizsgához kötni a késes és műköszörűs szakmát.

Vegyük már észre, hogy a gyilkolásra használt dolgokat, legyen az bármi, akár egy székláb is lehet, nem kell az elkövetővel azonosítani. Csak gyilkos kezében lesz  bármi,- ha fegyver, akkor az - gyilkos szerkezet. Az embereket rendszabályozzuk, ne a fegyvereket.

Szerző: Acél Csaba

1 komment

Címkék: fegyver kés

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr671785983

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

solti anasztazia 2010.02.27. 23:40:14

Teljes mertekeben igaza van!
Nem az eszkozt kene annyira elemezni,megnevezni..sporthoz,hobbihoz kotni..hanem az aldozattal,elkovetovel,indokkal kene foglalkozni!
süti beállítások módosítása