Tavaszi fáradtság ?

2010.03.09. 19:36

Gondolkodtam, mi is lehet ez? Mitől lesznek ezek a telet idéző, koratavaszi napok, a szokásosnál is nehezebben elviselhetőek. Van persze tudományos magyarázat, miszerint a vitaminok és napfény hiánya, stb. Azt hiszem, nem a sejtbiológiában keresendő a magyarázat, hiszen tudom, mert magamon tapasztalom, hogy a várakozás izgalmának a hiánya teszi elviselhetetlenné (és benne engem ) a morcos napokat.Nincs mit várni ! Vadászembernek, ilyenkor már a közelgő szalonkaváráson járt az esze, a szíve!
Lehetett akár térdig érő hó, de ha eljött az IDŐ, az Ő idejük,akkor meg kellett fogni a puskát és kiállni a kedvenc nyiladékunkra, hogy hátha mi látjuk meg a a tavasz első szalonkáját. Olyan volt ez, mint a szerelem. tele szépséggel, várakozással, nagyritkán beteljesüléssel. Ki lehet állni monitoringozni ! Hát, hogy ne legyek túl ordenáré, monitoringozzon az, a sajátjával, aki letiltotta a szalonka vadászatát. Nem lehet szalonkázni, nincs mit várni ! Ez önmagában is elég a depresszióhoz.

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr331826349

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Paci-ens 2010.03.10. 07:58:05

Tesó!
Ráharaptam a témára.(és fájt!9
Érzékeny húrokat pengetsz! A hozzád hasonló Nimródok (köztük Pali barátom is, aki az évi szabadságát képes volt rááldozni, hogx kövesse a vonulást) az első szalonka megpillantásakor átlényegült.Újra kinnt az erdőn, elkezdett játszani a természet zenekara, itt a Nyitány!
Az a baj, hogy az a No please, aki lobbizott ezért az állapotért, úgy gondolja hogy a Hozzád hasonlók monitoringozzanak ez alatt az idő alatt a sajátjukkal, ami kortól függetlenül fárasztó!
Ez is elég önmagában a depresszióhoz!
Javaslat: Ragaszkodj az ornitológiához!

Acél Csaba · http://acelcsaba.blog.hu 2010.03.10. 08:35:30

...Az a ritka alkalom, amikor egyetértek Veled, tesó....!

red alert · http://autosiskola.blog.hu 2010.03.11. 08:48:18

Az élővilágban minden egyes lény követi a természet ritmusát, vagyis saját bioritmust alakít ki, amely igazodik a környezet periodikus változásaihoz. Ez alól az ember sem kivétel! Talán még én sem, mert ahogy egy barátom mondta egyszer "Ismert vagyok nem csak a Dunántúlon de még Baranya Megyében is! "(Nem írtam el...)

solti anasztazia 2010.03.11. 17:31:19

jaj istenem...
sajnalom..tudom h a szalonkak nyujtottak a legnagyobb vadaszelmenyeket..??vagy ez most dilemma??na mind1...

Acél Csaba · http://acelcsaba.blog.hu 2010.03.11. 21:04:18

@red alert: a kulcsszó, a ritmus. legyen az bio-, munka,élet, stb. akármilyen ritmus. A synkópe a sánta ember, és a ritmustalan szív sajátja, nézni is, átélni is fárasztó.ezért jó, ha van valami ritmus bennünk.A szalonkázás a tavasz első "ritmusa " volt. Most extrasystole lett belőle.

Acél Csaba · http://acelcsaba.blog.hu 2010.03.11. 21:07:23

@solti anasztazia: ebben az esetben a "dilemma" csak annyit jelenthetett, hogy megyek, vagy nem megyek szalonkázni. A többit Diana prezentálta.
süti beállítások módosítása