Macskajajj!

2010.03.11. 21:27

Kutyás ember vagyok, talán "köztudott", ha már egy könyvet is ( nem szakkönyv) megírtam ezügyben. Örömmel tölt el, hogy jól ismert, akár barátomnak is tekinthető kolleganőm, ( ha állatorvoskén nem veszi sértésnek a titulust), kiharcolta a kutyák, egyedi azonosítójának a behelyezését, magyarán tudni lehet, lehetne, hogy ki a gazdája annak a kutyának, aki éppen most harapott a seggembe. (Bocsánat ) Mától nem lehet kutyát eladni, elajándékozni, csak ilyen chip birtokában. Ez is rendben, hurrá!

De kérdem én, mi van azzal a több tízezer tanyasi, vagy gazdátlanul kóborló kutyával, akiknek a gazdái a saját nevüket sem nagyon tudják, nemhogy a kutyáik egyedi azonosítóját. Redben van, valahol mindent el kell kezdeni. 

A komoly gondom nem is ezzel van. hanem a macskákkal.

Érdekes erről senki nem beszél senmmit, holott, sokkal nagyobb létszámban vannak jelen a környezetünkben, mindenféle oltás, vagy jelölés, nélkül, mint a kutyusok, hordozva a legkülönfélébb parazitákat, allergéneket stb. A "kedves" cicusok, nem mások, mint négy lábon járó fertőzésforrások. Csak az én kertemben, négy kandúr hagyja ott, penetráns illatát. nem kímélve cipőt, csizmát, lábtörlőt. 

Nagyobb gondnak látom, a macskák korlátlan szaporodását, mint a kutyák egyedi azanosítóját.

 

Szerző: Acél Csaba

3 komment

Címkék: macska

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr591832607

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Paci-ens 2010.03.12. 07:55:13

Tesó!
Javaslatom a problémára:
Minden macskatulajdonost és a cicáját is el kell látni egyedi azonosítóval, és ha az azonosítóval ellátott kutyád kedvére eljátszott a magánszférádat csúfosan megjelöltgető cicussal a tulajdonost ( mivel azonosítható ) felszólíthatod a dezinficiálásra!
A jelöletlen macsekokra igy is úgy is ráfázol, ha nem rendelkezel kutyával.
Gyanítom, hogy az a kutya amelyik a seggedbe tud harapni valószínüleg nem máltai selyem pincsi!

Acél Csaba · http://acelcsaba.blog.hu 2010.03.12. 17:37:08

..sokan, abban a téveszmében vannak, hogyha a macskák szeretik, akkor ők jó emberek...! Egy kis ennivaló és már jön is a álnok dörgölődés.Ez ám az igazi hazudozós kommunikáció, de a macska a ravaszabb.Meg lustább, ugyanis nem kell egerésznie.

solti anasztazia 2010.03.14. 14:58:10

..es mar megint igazat adok Onnek!kis sunyik...
a 4 kandur kedves gazdai nem szeretnenek semmit tenni ennek erdekeben?..a kutyakra kell bizni a megoldast!
süti beállítások módosítása