Szemét

2010.03.16. 17:33

Az eredeti szándék jónak tünt, csak balul sült el. Arról van szó, hogy "fatornyos" kis falumban, meg a környezőkben is, megszüntek a szeméttelepek. Bezárták őket, ajtajukra, ha volt nekik, lakat került.  Ez eddig nagyon is rendjén való lenne, ugyanis majdnem mindegyik ilyen szeméttelep a falu szégyene volt, hordta onnan a szél a szemetet minden irányba, műanyag zacskókkal feldíszítve a környék fáit. De volt valami kis lehetősége, azoknak, akik nem akarták eldobálni, szétdobálni, vagy a legközelebbi fasorba kihordani a kukába nem férő szemetet, építési törmeléket, stb. Regionális telepek létesültek, oda hordják  az összegyűjtött szemetet, bizony, nem túl olcsón.

Vadászemberként nap, mint nap járva a területet, szomorúan, illetve egyre dühösebben szemlélem, hogy elkoszolódik, szemetelődik a falu környéke. Ahogy a régi sláger mondja: ...a két szemét, még most is látom...stb. Mégha kettő lenne, de több tonna.

Hadat üzentem a szemétnek, összeverbuválom a falu apraját, nagyját és neki állunk "kiganajozni" a környezetünket. Nem vagyok idealista, tudom, a szemétkupacok újra fognak termelődni. Volt már rá példa. De valamit akkor is elkezdtünk. Azután, hátha csinál egy fecske nyarat.

 

Szerző: Acél Csaba

4 komment

Címkék: szemét

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr371844625

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Acél Csaba · http://acelcsaba.blog.hu 2010.03.16. 21:47:52

...Hú... a tegnapi nap után, felüdülés, hogy magammal kommentezek !

red alert · http://autosiskola.blog.hu 2010.03.16. 22:39:10

hirtelen sok volt... a popularitás :)

red alert · http://autosiskola.blog.hu 2010.03.16. 22:44:38

ezt a "szemetétszedő" dolgot 2 éve eljátszottam a parkkal ami a házunktól 150 méterre van kb 3 hétig tartott a visszaszemetesedés ... szerintem fel sem tűnt senkinek az a 2-3 nap amíg tiszta volt pedig nyáron sokan kocognak ott, viszont a 2 lányom haragudott rám nekik miért kell ilyet csinálni (jobban belegondolva, talán azóta nem láttam őket szemetet eldobni) akkor lehet ez volt az értelme

solti anasztazia 2010.03.17. 23:21:44

Tenyleg nem semmik voltak a kommentek..a jo lo utan is porzik az ut...
sok sikert az akciohoz!
süti beállítások módosítása