Diana

2010.03.27. 06:14

.......tehát fürkésztem az eget, ami azért nem egy egyszerű dolog, mert a bárhonnnan érkezhető szalonkát - praktikus okokból - nem árt, ha a vadász, jelelesül én, veszem előbb észre. Ez, gyakorlatilag azt jelenti, hogy csavargatom a  fejemet a nyakamon, amennyire a ropogó nyakcsigolyáim engedik. Milyen jó a bagolynak - gondolom közben -  aki simán a saját háta mögé is tud nézni. Ha meg nem az állatvilágból, hanem a technikából merítem a hasonlatot, akkor egy eget pásztázó radarhoz hasonlítom magam. Radarozok.

De ez még csak az egyik érzékszervem,  a szemem kiszolgálása, közben fülelek is, hogy időben meghalljam, ha közeledik a korrogás "gazdája". Közben a fegyverem, -mint korongozásnál, a "fel" vezényszó előtt - tartom magam előtt és a fejem mozgását a csővéggel is követem. A csodálatosan nyugodt, csendes estében ez egy eléggé feszült, várakozással teli állapot.

Ahogy már írtam, az első szalonkát elbambultam, illetve fotózni akartam a naplementét. Még tartott a madárcsivit, amikor két szalonka is áthúzott a nyiladék fölött, de kicsit messzebb tőlem, nem volt értelme kockáztatni a lövést. Lassan sötétedett, a madarak is elunták az esteli pletykálást, már csak egy nagypofájú pörölt a későn hazatérő párjával, de nem kapott rá választ, így ő is eltette másnapra a mondanivalóját. Csend lett az erdőben.

Ekkor hallottam meg a szemből közeledő "korrogást" és a fák koronája fölött meg is jelent a hang gazdája.Szerencsém volt, mert éppen a nyiladékra pottyant, nem kellett keresni.

Ha jól emlékszem, tavaly nem lőttem szalonkát, pedig többször is vártam rá, most pedig, az első kijövetelemkor sikerült. Egyszerűen nem tudok kiigazodni Dianán. Szeszélyes lenne? Hiába, férfinép ne is próbálja a női lelket megfejteni, mégha szent is a drágám ! 

Szerző: Acél Csaba

5 komment

Címkék: diana

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr241872063

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Paci-ens 2010.03.27. 18:00:57

Tesó!
Ez így is szép, de nem csodálom, hogy nem merted úgy leírni ahogy nekem előadtad.
Anasztáziát világosítd fel mert kifúrja az oldalát a kíváncsiság.

Acél Csaba · http://acelcsaba.blog.hu 2010.03.27. 18:03:35

@Paci-ens: a vadász legfőbb erénye a diszkréció. Egyetlen madárkát sem akarok hírbe hozni.

solti anasztazia 2010.03.27. 21:34:46

Ajjaj..egyre tobb itt a titok..ezt mar szeretem:-)
Misi az en oldalam a kivancsisag...de a te fogad en fogom kifurni..:-)
Doki gratulalok!!!!

solti anasztazia 2010.03.27. 21:53:44

Ajjaj,egyre tobb itt a titok..ez mar tetszik:-)
Misi,nekem az oldalam a kivancsisag..neked a fogad en furom ki..
Doki gratulalok!!!!

solti anasztazia 2010.03.27. 21:55:03

miiiiiiiii vaaaaaannnn mmaaarrr?
miert nem..aztan megis kiirja amit irok...SANYI???
süti beállítások módosítása