Barrique

2010.05.08. 09:42

"Földhöz ragadt" ízlelőbimbóim miatt, nem szeretem a Barrique-olt borokat. Ez a füstös íz, maradjon csak a Whiskynek, a bor, az legyen borízű. Ha jól tudom ez az eljárás, a Barrique-olás, egy félreértésből eredt. Annó, amikor az első borszállítmányok elindultak az Újvilágba, hogy a hosszú tengeri utat kibírják, a tölgyfahordók belső falát megégették. A megérkező borok, - átvéve a hordók kesernyés szagát - elnyerék az ottaniak tetszését, úgy gondolták, hogy ez az igazi boríz. Divat lett belőle és így tért vissza az Óhazába.

A tölgyfa hordóban érlelt borok, hordóigénye hatalmas. Egy-egy borászat, százszámra rendeli a hordókat, két három év használat után kiselejtezve ill. eladva. Az igazi hordó anyaga a kocsánytalan tölgy. ( Qvercus petraea ). Bizony kis országunk nem áll olyan jól erdőkkel, azon belül a tölgyesekkel, hogy ezt az igényt ellássa.

Volna egy javaslatom ! Borászok ne figyeljenek most! Hagyjuk békében a kocsánytalan tölgyeket és a füstös ízt, illatot, hagyjuk meg a tengerentúliaknak. Ahol a coca cola a legnépszerűbb ital, azoknak teljesen mindegy milyen ízű a bor.

Az én bimbóim nem igénylik!
 

Szerző: Acél Csaba

2 komment

Címkék: barrique

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr581983298

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

solti anasztazia 2010.05.11. 19:01:55

Ehez sajnos hozzaszolni sem tudok..amennyire en ertek a borokhoz,italokhoz..:-(
süti beállítások módosítása