Eső !

2010.05.18. 20:13

A harmadik napja tartó és hatalmas mennyiségű eső, járhatatlanná tette a földutakat, szobafogságra kényszerítve a vadászokat. Én is inkább a kifigyelt bakom után járnék, ha tudnék. Így maradt az emlékezés, a májusi fűtött szobában.

Jókora eső áztatta a szeptemberi földeket abban az évben is, amikor a vadőr fiúval, hajnali bikalesre mentünk. Az erdő mellé simuló kukoricásban, szinte minden tenyérnyi helyre jutott egy szarvasnyom. Itt állt a les, amire még hajnali sötétben kapaszkodtunk föl. Tudtuk, ha valahol, itt kell lennie szarvasnak, csak ki kell "seggelni". Ahogy letelepedtünk, rázendített az eső, egyre jobban begerjedve, a szél által vízszintesre korbácsolva. Esőkabátjainkba burkolózva, hátunkat a szélnek támasztva vártuk a virradatot. Az eső dobolásába, olykor-olykor valami cuppogó hang is vegyült, amiről mindketten azt gondoltuk, hogy a másikunk így fejezi ki nemtetszését.eső

Lassan virradt, a földig lecsüngő fekete felhők miatt tovább aludta álmát az éjszaka. Óvatosan kezdtem magam kihámozni a sátorként magamra borított esőkabátból. Körülnéztem, már amennyire a kabát engedte. Éppen ekkor lépett be a bikacsapat az erdőbe. Az esőáztatta talajon jól látszott, hogy a lesünk mellet vonultak el, alig öt méterre, miközben a cuppogással egymást gyanúsítottuk.

Mindenre megesküdött a vadőr, hogy egy tetőt fog erre a lesre ácsolni.

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr842013812

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

solti anasztazia 2010.05.22. 21:45:41

Lett teto acsolva a lesre?
Hallottam mar par sztorit Ontol...de ujbol es ujbol meg kell allapitanom,hogy a vadaszok kulonlegesek..kinn ulni,esoben azert,hogy egyszer 5 meterre Onok mellett elsetaljanak a vadak...nevjerojatno:-)

Paci-ens 2010.05.23. 04:37:21

Tesó!
Létezik egy kifejezés-"alkalmi balek"
ami csak a vadőr?-re aposztrofálható, mivel Te már sokkal több vadat engedtél el a lesen üléseid alatt, írás és rajzolás közben, mint amit egy kezdő vadász életében láthat.
Sztázi(nekem igen tetsző -nevnejoratno-)
megnevezése amiről halvány lila seltésem sincs, hogy mit jelent,remélem,hogy illik a vadőrre.

solti anasztazia 2010.05.23. 19:30:46

@Paci-ens: Draga Paci-ens...persze,hogy illik a vadorre,sot a vadaszokra is..jelentese:Hihetetlen!:-)
süti beállítások módosítása