Piros riasztás !

2010.06.19. 15:27

Még mindig azt hisszük, a természetnél erősebbek vagyunk. Esetleg, valami vakszerencsében bízunk hogy az a "bizonyos" természeti csapás nem velünk fog megtörténni. Orosz rulettet "játszunk" a természettel, bízva abban, hogy a töltött cső nem a mi halántékunkhoz kerül. Nem a mi házunkat, ingóságunka, esetleg autónkat veri el a jég, sodorja el a sár, stb.  Pedig, ezek a jelenségek nagy valószínűséggel jósolhatók, mert létrejöttükben, vagy elszenvedésükben, vétkesek vagyunk. Árterekre épitett házak,  mert itt még sosem volt ezzel gond - felkiáltással, dombvidéki kis falvak, ahonnan a környékbeli erdők fái a kályhákban végezték - nem fagyhat meg a családom jelszóval - és még sorolhatnám az esőerdők kiirtását, a tengerbe ömlő olajon keresztül sokáig, hogy milyen felelőtlenek vagyunk.  De nem csak a szegénység "rongálja" a természetet. Egymással versengve építik a vizek partjához, vagy meredélyek szélére ( szekcsői löszfal ) egyre közelebb a luxus szállodákat, nyaralókat, hiszen a látványhoz a békésen csordogáló víz, vagy a kitáruló horizont látványa is beletartozik. Igenám, de csak addig, amíg a természet tűri. 

Az meg egyenesen felháborító, hogy egy meteorológiai piros riasztást semmibe véve, lóversenyt tartottak Mezőhegyesen.  Illetve csak tartottak volna, ha nem ver mindent el a jég, közte lovakat is halálra zúzva. Mi ez, ha nem bűnös önbizalom. Visszautalva az elejére, ez a dolog velem nem történhet meg buta filozófiája. Helyesebben felelőtlensége.  Ébresztő, emberek, ébresztő !

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr322093771

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

solti anasztazia 2010.06.19. 21:54:41

Egyetertek a felhaborodasaval..ez szornyu..megertem Ont,mint lovas embert,hogy sziven talalta ez az eset!
Ami a termeszet turelmet illeti..hat szerintem,mar elfogyott,hisz egyre tobb termeszeti katasztrofaval kell szenbesulnie az emberisegnek(valahol megerdemelve),felo,bar bizom benne kegyesebb lesz hozzank,mint mi Ohozza:-(

Az angol beteg 2010.06.20. 12:49:39

Igen. Szörnyű... míg többen pl. a természet szépségét hangsúlyozva "helyezkednek" ilyen környezetbe, valójában nem csinálnak mást mint kizsákmányolnak. Kizsákmányoljuk bolygónkat, paraziták vagyunk és az üzletszerű globalizáció a szívó szájszervünk. Egy felfogás szerint a Neo-reneszánsz korát éljük. Valóban egyre zabolátlanabbul, elszabadultan élvezzük az életet, a tudomány is rohamosan fejlődik és kétségkívül az emberközpontúság dominál...no de a reneszánsznak igen fontos részét képezte a természetelvűség is. Meg kéne tanulnunk újra együtt élni vele, jobban vigyázni értékeire...de valóban sok az alvó ember. Alvajárók vannak. De éberek is szerencsére akik ébresztőt fújnak.

Acél Csaba · http://acelcsaba.blog.hu 2010.06.20. 14:27:17

@Az angol beteg: Így igaz ! Egyetlen viselkedési formának van (volna) létjogosultsága a természettel kapcsolatban, ez pedig az ALÁZAT !

Acél Csaba · http://acelcsaba.blog.hu 2010.06.20. 14:29:44

Sanyika! Köszönöm az ikont ! Ilyen színek mellett nem kellett volna piknikeznie az országnak. Mint aug. 20-án, annó.

Az angol beteg 2010.06.20. 19:32:16

Alig telt el hat óra kommentem óta és hirtelen nagyobb mennyiségű csapadék zúdult közelembe. A víz járdán, úton, kapualjakban hömpölyög. Az árkokban azonban áll...de hol is az árok? Nem látni megszokott markáns kontúrjait a víztől. Az átereszek átmérője szűk. A járda szintje sokkal alacsonyabb az út szintjénél. Ki más tehetne erről ha nem az ember?!
süti beállítások módosítása