Végre!

2010.08.16. 05:14

Mármint - végre vége - a vadászatmentesen töltött böjtnek, a blogom is visszakapja a címbéli szerepet, tehát vadásznapló lesz. Igaz, ha valaki lelkesen jár ki lesvadászatra, akkor arra szinte egész évben van lehetőség. Disznót, rókát - a kíméleti időket figyelembe véve és lehetőleg nem vemhes kocát lőve -bármikor ki lehet menni, a tavasz a szalonka és az őzbakvadászat ideje, nyáron az őzbak űzekedésekor lehet élményhez jutni, ősszel a szarvasbőgés, stb. szóval sűrű a vadász- program, ha valaki nem a TV előtt akarja tölteni a fél életét.

Aug 15-től kezdődik a nagyon várt gerlevadászat is. Nekem - és kis csapatunknak - ez jelenti az "igazi" szezonkezdést. Vadkárelhárító jellegű a vadászat, mert a napraforgótáblákra szálló gerléket kell ritkítani, mert nagy károkat tudnak okozni.

Jó messzire egy Sarkad mellei kis faluba mentünk,az ottaniakkal már tavalyról jól ismertük egymást, nem sokat kellet a helyet sem magyarázni, ismerős volt a határ. Azt hiszem az év legmelegebb napját fogtuk ki, ráadásul viharos forró széllel, ami a közeledő front jele volt. Nemrégen egy hasonló helyzet vége egy olyan jégeső lett, ami a közeli községben rendezett  lovasversenyt verte - szó szerint - szét. A melegre jellemző, hogy a két vizsla - akik dolga a gerlék összeszedése lett volna - inkább beállt egy közeli kis akácos hűvösébe és csak gazdai szigorra indultak apportírozni. A szájukba vett madarat sem a gazdának vitték, hanem a hűvösben szépen sorbarakták őket. Nemhiába az egyik legokosabb fajta ! 

Az erős szél, a gerléket hátára kapva, azokat "műrepülő" kusztok bemutatására ösztökélte. Potyogott a gerle, de nagyon fogyott a lőszer is. A három órás hazafelé tartó út alatt, már sokkal csendesebbek voltunk, mint odamenetelkor.

Nagyon jó érzés, ez a fáradtság.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr362224714

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Paci-ens 2010.08.16. 06:36:08

Tesó!
erőssen örülök,hogy végre odébb teheted a "kukaclógatós" időtöltést(abban eddig is mindíg lemaradtál), és mostantól a számodra legkedvesebb vadászatokon töltöd hetente egyszer drága idődet, ámbár nics olyan drága idő amit ezekért a vadászatokért ne adnál el bagóért
Azt hiszem a gerlevadászaton kívül más madárfaj kerülne szóba egyedül a fogoly tudná megközelíteni.
Jó tanács! Ne minden alkakommal edd magad tele édességgel!
Sz.a puskacsőre, gerlék rettegjetek.
( mikor hallunk arról a kis filigrán huszonnyolcasról?)

Az angol beteg 2010.08.16. 07:57:55

Nagy érdeklődéssel várom a vadászbejegyzéseit. Ezáltal sok érdekes dolgot megtudhatok annak sajátos világáról. A "Sz. a puskacsőre" is már világos, így azt kívánom én is! Aranyos és bámulatos a vizslák viselkedése. Kis okosak. Múltkorjában valahol láttam egy képriportot arról, hogy Ausztráliában a koala macik vízben hűsöltek a szokatlanul rekkenő hőségben.

Acél Csaba · http://acelcsaba.blog.hu 2010.08.16. 08:37:04

@Paci-ens: mielőtt valaki azt gondolná, hogy a "filigrán 28-as" egy sovány öregasszony, el kell, hogy modjam, hogy egy csodálatos puska. Ezt a Tesó is tudja, csak próbálta erotikus irányba terleni a szót.

Az angol beteg 2010.08.16. 11:51:05

@Acél Csaba: Ami engem illet rögtön kitaláltam....de gondolataim természetesen törvényszerűen máshol jártak.....ejj ezek a vizuális típusok:D

Paci-ens 2010.08.16. 20:45:24

@Acél Csaba:
Tesó!
Már a rómaiak is megmondták, hogy ha rövid a karod told meg egy lépéssel.
Ha puskatus combú filigrán 28-ast tartanál a kezedbe ne a lépést told meg, hanem.....,vágj le belőle.Szerintem igen jó pár lenne belőletek,de Te félsz a fiatal tüzes temperamentumától.A mostani karcsú huszasod is csak a csókk-jával tud kielégíteni,ámbátor ahogy hallottam, hozzá van elég patronod.

Acél Csaba · http://acelcsaba.blog.hu 2010.08.16. 21:08:34

@Paci-ens: Ügyes! Így kell erotikával megtölteni a fegyvert. Végül is van neki mindene, ami kell hozzá.Csak győzzem patronnal.

Paci-ens 2010.08.17. 05:46:06

@Acél Csaba: Nem véletlen, hogy az álmoskönyv szerint a fegyver szexuális jelkép!(állítólag fallikus,de az csak a cső lehet, mert a tusát csak egy szép női combhoz lehet hasonlítani)
Patron tengert neked!
süti beállítások módosítása