Esti les.

2010.09.07. 18:05

spiszerA lenyugvó Nap, egy hatalmas szürke, esőtől terhelt felhő mögé kezdett hanyatlani. A csipkés felhőszélek, egeket ostromló, hóval fedett hegyeket imitáltak, nagyon élethűen.   A  felhők széle aranysárgán kezdett izzani, mintha a képzelet szülte hegyek gerince lángra lobbant volna.

A dombél felől gyenge szellő fujdogált,szeptemberi hideget hozva az arcomba. Erdő ölelésében álló öreg lesen ülve vártam, hogy valahol megszólaljon a szeptemberi erdők csodálatos hangja, a szarvasbőgés. Balról egy derék bak lépett ki a tisztásra, pár métert előrefutott, majd lábával kaparni kezdte a földet és amikor megfelelőnek találta a fekhelyet, abba kényelmesen elhelyezkedett és elaludt. Jól megfigyelhettem az agancsát, a szép hosszú szárakat és a hegyes ágakat. Fiatal korod ellenére, már szép fejdíszt hordozol, vigyázz is magadra - állapítottam meg.

A felhők kezdtek beleolvadni a sötétedő égboltba, az esthajnalcsillag is pislákolni kezdett már, amikor egy spíszer bika ( első agancsú) lépett elő, talán ha tíz méterre a lesemtől. Gyanútlanságát, fiatal kora magyarázza. Egészen, a teljes sötétség beálltáig gyönyörködtem benne. Éppen a hátizsákomba kezdtem visszapakolni a dolgaimat, amikor nem messze tőlem egy vágyakozó, panaszos bikahang szólalt meg. Egy fiatal bika orgonálta bele  az éjszaka csendjébe, szerelmes szíve minden  hevületét.

Csodálatos este volt !


 

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr912278357

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Az angol beteg 2010.09.07. 20:33:53

Nem is említettem még, hogy mikor legelőször itt jártam Doki mesterien szőtt lírai természetleírásai tűntek fel, fogtak meg. Most egy kicsit visszakaptam abból az érzésből, de hatványozottan. Nagyon szépen összeállított mondatok, gondolatfolyamok. Csak gratulálni lehet hozzájuk!

Az angol beteg 2010.09.07. 20:43:38

Kicsit elemző szemmel, a teljesség igénye nélkül pár példát felvillantva ilyenekre gondoltam, hogy: "esőtől terhelt felhő", "egeket ostromló...hegy"...és ebbe a környezetbe gyönyörűen beilleszkedik a "koronát" jelentő szarvasbőgés. Tetszetős bejegyzés.

solti anasztazia 2010.09.08. 09:52:34

Oszinten az en elso gondolatom is olvasva a bejegyzest az volt,hogy mennyire szepen fogalmazta meg a gondolatait...tenyleg gyonyoru...tobbszor is visszaolvastam,annyira szivbemaszo!
El si hiszem,hogy csodalatos este volt,nekem a szavaitol lett szep delelottom:-)

red alert · http://autosiskola.blog.hu 2010.09.11. 16:11:06

szarvasbőgés.... egy video id PS - től

ide még belefért a gerlékhez már nem...

Acél Csaba · http://acelcsaba.blog.hu 2010.09.11. 21:47:08

@red alert: köszönöm, hogy "feldobtad" az irományom.Hiába, jó az öreg a háznál!
süti beállítások módosítása