Élvezet halmazat

2010.09.12. 10:21

Élvezzük a halmazotakat, vagy halmozzuk az élvezeteket? Ezen a héten e két dolog összemosódott. A sok gerle a "halmazat", a vadászatuk az "élvezet" .Mindkettőben bőven és gyors egymásután részesültünk, úgyhogy az első mondat igazságtartalma helyénvaló.  A gerle-inváziós nap után kettővel, még jószerével ki sem pihenve azt, újra e vidék felé autóztunk, zuhogó esőben, de reménykedve. Az internet világában elég tűrhető, de nem mindíg beváló  időjárási prognózist kapunk, amihez a mobilon kapott információ társul, így azután szinte fél óránként kapjuk a hírt a "tetthelyről", kicsit borongós, de nem esik, most egy kicsit csöpörög, stb. stb. miközben Bajától Szegedig szakadó esőben autózunk.

A mi meglátásunk az volt, a tudományos szakzsargonnal ellentétben - hogy ilyen anticiklon, meg olyan - hogy az idő nagyon szar. Még szerencse, hogy a vadászt bizakodásból gyúrta a Jó Isten, hozzáadva egy nagy adag megszállottságot, no meg  a normálisoktól eltérő gondolkodást.

Hogyan is mondja a vadászregula? Mi kell a sikeres vadászathoz ? 98 % szerencse, a többi a lőtudás, meg egyebek. Azt hiszem, ezen a napon, csak itt nem esett, ahol gerléztünk egyébként országosan. Ha nem is ismétlődött meg a két nappal korábbi "invázió", remek napunk volt és mondhatni sikeres. Elejtett gerlék számáról nem nyilatkozom, de az mond valamit, hogy ahol álltam, köröttem mindenütt kilőtt hüvelyek virítottak.( természetvédők figyelem, össze lettek szedve)

Most két hét "gerleszünet" , majd ezalatt egy kicsit témát váltok

 

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr272290040

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Az angol beteg 2010.09.12. 12:28:08

Örülök, hogy vadászatuk színhelyét nem áztatta eső és remek napjuk volt....nekem a 2. bekezdése csalt mosolyt az arcomra.

Acél Csaba · http://acelcsaba.blog.hu 2010.09.12. 16:42:17

@Az angol beteg: ...egyébnként a gerle vadászat - bármennyire is hihetetlen - de nagy szívósságot igényel. Hat órán keresztül, gyakorlatilag "tűzkész" állapotban kell lenni, illetve folymatosan lőni. Azért annnak a 250 patronnak el kell "sülnie" ezen idő alatt.A bajom csak a "Surda -effektussa" volt, azaz nem kaptam kávét és állva aludtam. Miközben vadásztam.
süti beállítások módosítása