Zöldbarom.

2010.09.14. 17:24

Még a rádióban is szerepelt hírként az alábbi. Magyar vadászok kiséretében, olasz vadászok kacsáztak, esti húzáson. Aki ismeri az tudja, aki nem, annak elmondanám, hogy ennek ideje az alkonyat, illetve az esteli szürkület.( hajnalban is lehet, de ez nem akkor volt).

A vadászatot, egy közeli bokor takarásából figyelte egy "természetvédő". Amikor végetért a vadászat, ugyanis beesteledett, akkor előrontott rejtekhelyéből és a tőkés récék között, abszolút véletlenül lelőtt, de kétségtelenül ott heverő, egyetlen barátréce miatt, rendőrséget is értesítve, mint bűnözőket, szinte bilincsbe verve vitette el az olasz vadászokat.( Az elejtett vad eszmei értéke számszerűsített, a vétő vadászon - rendőrség nélkül is - behajtható lenne )

Kedves vadásztársak, ha olvassátok soraimat. Tegye mindenki a szivére a kezét, hogy hasonló helyzetben nem vétett-e már, minden szándékosság nélkül.  Ugyanis a csapatokban beszálló kacsák közé keveredő védett récefaj - véletlenül is terítékre kerülhet. Mindezt, minden vadász belátja - ha nem is örül neki - de egy hatalommal felruházott, zöldbarom bármit megtehet, akár sárba is tiporhatja a jóérzésű vadászokat. Ebben, az ominózus esetben, a vétlen tévedéssel abszolút nem volt arányban az intézkedés brutalitása. Nem védem az olaszokat, mert bizony, van közöttük olyan is, akinek nem szabadott volna fegyvert adni a kezébe, de ebben az esetben erről szó sem volt, igen tisztességes, jó és kultúrált vadászok voltak, akik a szándékosság legkisebb jele nélkül lőtték meg azt az egyetlen árva barátrécét.

Mi, vadászok azt hirdetjük, hogy a vadászat és természetvédelem egy tőről fakad. Így is ténykedünk. Csak a természtevédőknek is ki kellene szűrniük maguk közül az ilyen, bokorban bújkáló, "sötétzöld" fajankókat. 


tőkés récebarátréce

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr542296139

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Acél Csaba · http://acelcsaba.blog.hu 2010.09.14. 20:17:50

Magamnak:
Kommentező "törzsgárda" bojkottja nem mindenkinél érthető.
Paci-ens, áztat a tengerben, Nelli szoptat ( babát), Tázi a technikával küzd, Yarissa tanul?, red-alert képekkel díszít és az angol-beteg?

solti anasztazia 2010.09.14. 21:39:07

Az utolso mondata nagyon jo es igaz!!!!Na meg szomoru!Sajnalom azt a vadaszt nagyon,remelem nem jart porul..
A tecnikat kicsit most felulmultam..csatat nyertem,de a haborut tuti elveszitem vele szemben egyszer :-(
Mintha ismernek meg valakit,akit taszit a technika...:-)

Az angol beteg 2010.09.15. 18:40:08

Vagyok...elnézést...több munka, súly nehezedett rám...de több súlyt is emelek. Tudja Doki a cél az cél, ezért eme sportot űznöm kell, ha törik, ha szakad...az ínszalag.
Szerintem se kéne senki tökeit szorongatni egyetlen tőkés...bocsánat (nem szándékosan elejtett) barátrécéért.

Acél Csaba · http://acelcsaba.blog.hu 2010.09.15. 21:26:10

@Az angol beteg: Mottó: kis súly, nagy széria !Akkor az inak sem szakadnak, csak az izmok duzzadnak.Szóban elmondtam, hogy a súlyemelés, egy "őszinte" sport. Ezért is kedveltem.

Az angol beteg 2010.09.15. 22:08:19

@Acél Csaba: Manapság sajnos már ez is egyre kevésbé "őszinte"....tömegnövelők, szteroidok, porok, tabletták, injekciók ezeket használja boldog-boldogtalan ész nélkül. Én maradok a természetes duzzadásnál úgy döntöttem...

Acél Csaba · http://acelcsaba.blog.hu 2010.09.16. 20:15:59

@Az angol beteg: ...hát igen ! Duzzadni vagy természetesen, vagy sehogy !

Acél Csaba · http://acelcsaba.blog.hu 2010.09.16. 20:20:10

Red alert képein bizony elég markáns a különbség a két "kácsa" között. Node, estéli szürkületben, más kacsafélék közé keveredetten, rakétaszerűen beszállva - már nem is olyan nehéz elnézni.

solti anasztazia 2010.09.16. 21:45:14

Most melyik itt a melyik?
bocsi,hogy nem vagyok kepben...

csőrike1 2010.09.16. 22:50:32

Üdv. Mindenkinek!
Igen, tanulok (is).
Én is felháborodtam a hír hallatán.
Erős túlkapás a ló "másik" oldalán.
Mivel volt módon esti húzáson, az erdők királynéját meglátnom, sőt "apportíroznom" is, ezért van fogalmam madártávlatban az esti szürkületről. Nem egyszerű, sőt szinte lehetetlen felismerni a "kóbor" récét.
Ez azért nem olyan mint amikor az ember előtt áll egy jól megtermett szarvasbika.
Persze az is lehet, hogy a természetvédők már allergiásak az olasz vadászokra, mert ha jól emlékszem nem egyszer előfordult hogy százával találták meg a csomagtartójukban a levadászott fürjeket.
Ez az eset, akkor is felháborító.
A feltett kép nekem épp kapóra jött, épp itt tartok a tanulásban.
Még egy megjegyzésem ehhez kapcsolódóan azért van.
Nevezetesen az, hogy a vadászember, bármi kis "kihágást" elkövet, rögtön az az első, hogy elveszik a vadászfegyvereit , és olyan igazságtalan és aránytalan szankciót vetnek ki rá, ami esetleg egy életre megfosztja a vadászattól, holott az "elkövetett" kihágás köszönő viszonyban sincs a vadászattal.
Nem értem, hogy terelődnek a büntik mindig a vadászat mezejére.
Kb. olyan , mintha valakinek véletlenül rálépek a tyúkszemére akkor kikötik a lakásomból az áramot.
Ennek analógiájára ha valaki rágyújt egy nemdohányzó helyen, akkor tőle pld. el kéne venni a jogosítványát.

Acél Csaba · http://acelcsaba.blog.hu 2010.09.17. 09:21:07

@csőrike1: Üdv a fedélzeten, lánykori neveden !

Acél Csaba · http://acelcsaba.blog.hu 2010.09.17. 17:48:13

@Acél Csaba: szerintem, red alert segített a visszakeresztelésedben.
süti beállítások módosítása