Kész átverés.

2010.10.08. 21:17

Jött egy vadásztársaságtól a  telefonüzenet - nem mellesleg évekig jártunk oda gerlézni, fácánozni, némi kis kézpénzt is otthagyva - hogy sok a gerle, menjünk. Hű, de jó, azóta átadták az odavezető autópályát, suhanunk egyet és már gerlézhetünk is.

Nem a legbarátságosab lépés, amikor a házigazda késik. Mi, azért pontosak voltunk, csak öt percet kellett várni a kisérővadászra. Gyanúsan komoly volt, látszott, hogy gondterhelt. - Fiúk, hiába jöttetek, nincs gerle - mondta, de valahogy nem akartuk elhinni, talán egy jólsikerült vicc lesz, sok a gerle, mint évekig mindíg, csak egy kicsit ugrat bennünket. De azután kiderült, hogy valóban nincs gerle. Aki meghívott, láthatott egy napraforgótábla szélén pár gerlét, arra riadóztatott bennünket. Egy órácskát kémleltük az "üres" égboltot, azután elköszöntünk. Azt hiszem, örökre !

Évekig vadásztattam vendégeket, fizetőset, nem fizetőset, magyart nem magyart egyaránt. Sosem áltattam senkit olyannal, ami nincs, a vakszerencsében bízva, hátha...! A hamis illúzió keltése a vadászatban a csúnya átverésnél is nagyobb ki..szás. Bocsánat !

Száznegyven kilométer potyára és egy elcseszett nap. Eddig még nem jött telefon, hogy elnézést. Ajánlanám a meghívónak, Békés Sándor:  Vadászetika c. könyvét. 

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr432357084

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

solti anasztazia 2010.10.08. 22:06:30

Ez tenyleg etikatlan volt!
Gondolom az uzemanyagba nem szaltak bele..
Ez olyan,mint mikor valaki bejelentkezik hozzank es nem szol,hogy nem tud eljonni,vagy jobb esetben masnap hiv,hogy "bocsi tegnap nem jottem..."

Acél Csaba · http://acelcsaba.blog.hu 2010.10.08. 22:33:42

@solti anasztazia: de még a gyógyító munkában is sokkal becsületesebb - ha néha fájó is - a valóságos állapotot, esteleg a nem túl vidám prognózist elmondani,- mint hitegetni a beteget.

Paci-ens 2010.10.09. 02:50:21

Tesó!
Ha már így felültettek, vígasztalásként meghívlak hozzám gerlészni.Ülj fel a buszra,Te már ingyen utazhatsz!
Mindíg van a kertben három-négy gerle.Fegyvert, lőszert adok.

Az angol beteg 2010.10.09. 10:06:21

Ez igen elszomorító és bosszantó! épp tegnap éltem picit más jellegű, de hasonló "baráti" etikátlanságot. meg is is írtam egy jó ismimnek bosszankodva e-mailben. én nem tudom mi van....de hogy ennyire figyelmetlen, "sz@rba vevő"-e legyenek emberek, jópofizás álarca mögött...ez nagyon kiábrándító. ...és most egészen biztos vagyok benne, hoyg nem az én túlérzékenységemről van szó...mert igazából az sokat elbír. Emberi dolgokról van szó, ami sztem természetes...ha kérdezek valakitől vmit a mimimum, hogy megtisztel egy valós válasszal...és barátomtól való minimális tisztelettel elköszönni olyan nagy "elvárás" ez? bocsánat én is bosszankodom....úgy látszik minden napra jut vmi...elképesztő

Az angol beteg 2010.10.09. 10:14:16

@solti anasztazia: ...és igen. jól szemlélteted. pontosan olyan. a"bocsi ez és ez esete" és még te érezd magad rosszul, ha nem fogadod el amit mond indokként. holott emberien mulasztott, de nem vállalja fel...sőt lepereg róla. mit tudsz csinálni? "Hát jó! oké semmi baj" Eredménye? megcsinálja újra és újra. kutyából nem lesz szalonna...

Az angol beteg 2010.10.09. 10:35:58

És (bár tudom, hogy nem kezdenek vele mondatot...de bosszankodva megengedett)..az ember belső mérlegét elbillenti ilyenkor a jó felé persze...mert "barát", neem edves emberről van szó...legyek már elnézőbb vele..meggyőzi magát, nyel....és ezzel csak egy újabb kört futott a körforgalomban....

Az angol beteg 2010.10.09. 11:24:35

...és a legjobbat még nem is mondtam! Természetesen én hüle rögtön ott teremtem, mikor a bosszanodást okozó illetőt baj érte. Így van ez....amit választási küzdelmes "ism" átél azt kapom én is vissza. "Valami bűzlik Dániában" sok emberben csalódni kell. de látja Doki, ilyenor az ön blogja még több lesz: Menedék!

Az angol beteg 2010.10.09. 11:25:37

...mely nem csak értéket közvetít...hanem maga az érték.

Az angol beteg 2010.10.09. 14:42:03

! Éés a baj sosem jár egyedül! a tározó északi rése bármior átszakadhat, újabb fél millió köbméter mérget kiokádva magából magából, a települések kimenekitése, kitelepitése folyamatban. az anyag alacsonyabb értékkel, de már pestnél tart...ezek után Doki nagyon "lutri" már az is, hogy hétfőn találozunk e. még keményebb lett a helyzet. ...ez csöppet ember-próba már ugy érzem...

Acél Csaba · http://acelcsaba.blog.hu 2010.10.09. 17:02:55

@Az angol beteg: ..csak egy csendes észrevétel! Semmi politkai felhanggal. Valaki, vagy valakik hibáztak, ez eddig nyilvánvaló. Már Gyurcsány szájáig ér a vörös iszap, arrafelé terelik. De a két héttel ezelőtti környezetvédelmi ( szakhatósági ) vizsgálatot, már Illés úr csapata végezte. Hogyan kerülhette el,becses figyelmüket, hogy egy időzített bomba ketyeg a zagytározóban?
Erről senki, semmit nem szól !Az üzem be lett zárva. És az ellenőrzést végzők és azt jónak találók ?
süti beállítások módosítása