Pára !

2010.10.17. 10:54

Szinte egész nap esett. Jó is ez az internet, meg nem is, mert az időjárást, a felhőképeket percre pontosan lehet követni. Ezen a napon, csak itt a Dél-Dunántúlon volt egy "kalapnyi" felhő, abból esegetett szorgalmasan, miközben az ország többi részén - sütött a nap. Ha nem ezt látom az internet radarképen, nem dühöngök. Mégiscsak jobb érzés, ha mindenki ázik, nem csak én.

Amikorra kellett, elállt az eső. Eső után hamarabb mozdul a vad - tartja a regula -  tehát már 4 órakor irány a terület előzőleg kinézett helye. Ideális hely. A lessel szembeni domboldal egy elég vegyes erdő, fenyvessel, akácossal és egy akác újulattal, ami lágy hullámvonallal símul bele a kb. 300 méter szélességben zölden burjánzó tarlóba. A les mögött egy patak, mindkét oldalán öreg fűzessel. A vad számára terített asztal, ráadásul háborítatlan.

Tartott is a természet vadbemutatót. Több csapatban őzek legelésztek, majd egy róka vöröslött a fűben, "aki" megúszta a lövésemet, majd újra őzek jelentek meg, egészen sötétedésig. De még a teljes sötétség beállta előtt leereszkedett a pára, hideg paplanként ülte meg a völgyet és nyirkos ujjával a kabát alá kúszott. A nyomokból és a dagonyából tudtam, hogy disznó jár ide valahová, de a párában semmit sem lehetett látni, a távcső nem segít ilyenkor. 

Szép este volt !

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr262377877

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Az angol beteg 2010.10.17. 13:02:12

Ez pedig egy szép bejegyzés volt! Tisztán látható formában megelevenedett előttem minden. A pára nyirkos ujjánál még a hideg is kirázott:-) Örültem volna ha én is többet láttam volna ebből a párából, ha nem takarta volna el egy monstrum...ezt majd elmesélem személyesen...

Acél Csaba · http://acelcsaba.blog.hu 2010.10.17. 17:06:51

@Az angol beteg: a pára és a köd édestestvérek.Ez utóbbiban az autóvezetés - ezt tudjuk - nem egy leányálom. Egyik éjszakai, ködös autózásomkor állandóan elém kanyarodó szénásszekereket vízionáltam. Az autópályán!

solti anasztazia 2010.10.17. 20:30:37

A kod es a vadak parositasarol nekem altalaban az este hazafele vezeto ut jut eszembe.Telen a Dubi elotti utszakaszon nincs nap,hogy ne futkaroznanak az uton,es ez kodben kiemeloen felelmetes..olyankor mindig Onok jutnak eszembe..valami azt sugja nem fogom mindig meguszni a testkozeli talalkozast veluk.

Az angol beteg 2010.10.17. 20:53:47

@Acél Csaba: ...és Ön se találkozzon hasonló dolgokkal! Vadat is csak természetes környezetében valamint a tányérjában lásson!

Az angol beteg 2010.10.17. 20:56:00

@solti anasztazia: Sorompó se! Fa se, fűszál se!!!

Acél Csaba · http://acelcsaba.blog.hu 2010.10.17. 21:30:51

...ha fű-se, fa-se,sorompó-se, akkor mi-se? Ja, ház az igen.

Az angol beteg 2010.10.17. 21:38:45

@Acél Csaba: Pontosabban előbb a ház aztán a mise...Bocsesz!:D
süti beállítások módosítása