Bikanyom.

2010.10.20. 08:13

Egész nap esett. Azt már elárultam, hogy szeretem az esőt, megnyugtat, szobához - ezáltal könyvhöz köt - olvasni pedig nagyon jó. Node nem olyankor, amikor vadászni indulnék. Ilyenkor sem magamat sajnálom, hanem viseltes golyóspuskámat, "aki" negyven éve társam, mindent kibírt, így nem szeretném ha a rozsda végezne vele. Már így is oljaban úszik, ugyanis egy csepp barnítás sincs rajta, egyszerűen lekopott a sok használatban, a csöve hófehérre  "patinásodott", ezért kenem szorgalmasan. Büszke vagyok a puskámra, mert látszik rajta, hogy munkában "őszült" meg, mint a gazdája. A fegyvermester barnítási szándékát mereven elutasítottam, pedig már ingyen is megcsinálta volna, mert szerinte ez "ciki". Szerintem meg azok a puskák ilyenek, amik árai  a csillagos eget verik, jómódú gazdáik nem merik használni, ráadásul semmivel sem tudnak többet, mint az enyém. Ha a "likon" jó irányba megy ki a golyó, akkor a vadnak édesmindegy, hogy milyen árú szerkezetből lőtték ki. A vadászatot is elérte a divathóbort, ha valaki ezzel akar lépést tartani ( hülyeség) akkor lottózzon rendszeresen, de főleg eredményesen.

Bevallom egészen másról akartam írni, egy egyszerű délutáni sétáról a falum szélétől alig kétszáz méterre, ahol egy jókora bikanyom árulkodik arról, hogy naponta erre veszi az útját. De leragadtam a fegyvereimnél, meg az esőnél.

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr702385281

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Az angol beteg 2010.10.20. 13:38:57

Most nagyon körbenéztem, erősen gondolkodtam...de hirtelen nem tudok találni,mondani olyan becses munkaeszközt, amit sok-sok éve használnék. Becsben tartott tárgyak vannak és bizonyára lesznek is. Ez közel sem "ciki" szerintem, sőt..! Ez egyfajta mély tisztelet, megbecsülés amit egy tárgynak csak lehet nyújtani. Ez egyfajta 'privát hagyomány-szeretet', ami becsülendő, nem megmosolyognivaló. Különben is ami jó, ahhoz ragaszkodni érdemes...így vagyok én a fogorvosi székkel is:-)

Paci-ens 2010.10.20. 15:39:08

Tesó!
A fehérre patinásodott fegyvered már negyven éve a társad.Előre tudja a gondolataidat és segít a bírálásban,a döntésben,"pettingben"(gyorsító)mielőtt a ravaszra tennéd a munkában megfáradt ujjadat.Még arra is figyelmeztet, hogy a szorosan hozzásímuló és a távcsőre ráhajló fejedet kicsit húzd hátra, mert karikát rajzol a szemed alá.
Az eddigi vadászmúltad trófeáit ismerve igen-igen jól végezte a dolgát!
Kenegesd továbbra is lelkesen, és ne engedd holmi lélektelen fegyvermestertől a jellegtelenségre barnítani.
Szerencsémre több alkalommal volt lehetőségem a vadász szobádban tölteni az éjszakákat. A Te fegyvereid is beszélgetnek egymással.Az öreg patinás mindíg elmondja az új szerzeményeknek, hogy büszke arra, hogy a Te tulajdonod lehet, és figyelmezteti őket ne legyenek nagyon önteltek, mert csak addig maradhatnak a szekrényben mig a likon jó irányban megy ki belőlük a golyó.Nem lepődik meg azon, hogy egyik másik társa hirtelen eltűnik.

Paci-ens 2010.10.20. 15:41:54

Bocsi!
tulajdonod helyett társat kellet volna írni.

Yarissa 2010.10.20. 20:28:11

És akkor hogy volt tovább?
Volt bika ? Vagy csak az ő nyoma?

Acél Csaba · http://acelcsaba.blog.hu 2010.10.20. 20:58:59

@Yarissa: ..több szem, többet lát! A nyomok beszédesek voltak, nem sokon múlott a találkozás.Így volt?

Acél Csaba · http://acelcsaba.blog.hu 2010.10.20. 21:20:18

@Paci-ens: igen, megérne egy misét annak taglalása, hogy mit is jelent a vadásznak a fegyvere. Minél igazabb vadász - annál többet. Nem azért mert többet lő, hanem mert többet lóg a vállán,hűségesen kisérve "gazdáját" minden vadászútján. Nem véletlenül temették őseink halottaikkal a fegyvereiket is.

Acél Csaba · http://acelcsaba.blog.hu 2010.10.20. 21:21:54

Red -alert-nek: Hű de jó lett volna ide egy szavas "láblenyomat"- okulásul, nem vadászoknak.

solti anasztazia 2010.10.20. 22:27:04

Nincs vadasz fegyver nelkul,megha nem is hasznalja minden alkalommal...de elkiseri akkor is,ha nem aktiv vadaszatrol van szo,hanem egy a termeszetben gyonyorkodo setalasrol is...(ha a setalas szo nem megfelelo akkor bocsanat)

Yarissa 2010.10.20. 22:39:20

@Acél Csaba: Így bizony!
De lehet,hogy a bika cserkelte a vadászt.
süti beállítások módosítása