Búcsú !

2010.12.24. 10:43

Legalább húsz évig együtt jártunk vadászni, én hoztam, vittem - hogy fröccsözhessen( akkor még nem volt főbenjáró bűn) -  de nem messzire, "csak" a falum melletti Dunapartig, a Bödéig. Szinte csak ide jártunk és nem is eredménytelenül. Az eliszaposodott holtágat a tavaszi ár feltöltötte, azután ahogy fogyott belőle a víz, az elpusztult kishalak, a csigák, rákok a vaddisznókra mágnesként hatottak, mi meg a part menti bokrok mögé kuporodva vártuk őket. Két nagy ellenségünk volt, ami egyébként a disznók barátja, a rettenetes szúnyoginvázió, meg az állandóan keverő, kavaró széljárás. Nagyon meg kellett szenvedni itt a sikerért. De azért volt benne részünk elégszer. Kedvenc szavajárása volt:   -"komikám", ebből a disznóból pedig nem fogják a németek a hasukat ( eredetileg segget mondott, de lelágyítottam) növeszteni. Aki nem járatos a lőtt vadak sorsát illetően, annak mondanám, hogy ez magyarán azt jelentette, hogy bográcsban végezte a disznó.

Azután a "nagy szomszéd", Gemenc "elszerette" tőlünk ezt a területet, vége lett a sikeres disznóvadászatoknak. A vadásztárs egészsége is megrendült, egy kicsit a fröccsök javára tolódott el a hangsúly, már csak beszélgettünk, nosztalgiáztunk a sikereken, ha nagyritkán találkoztunk. 

Tegnap este végleg elment az Öreg Harcos, a Pamacs ! 

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr292536439

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

solti anasztazia 2010.12.25. 22:15:59

Hogy mi?????A Pamacs?Egy valakire gondolunk..?

solti anasztazia 2010.12.25. 22:18:08

Hogy mi?A Pamacs?Egy valakire gondolunk..?

Az angol beteg 2010.12.27. 11:28:33

@Acél Csaba: Fogadja őszinte együttérzésemet, részvétemet.
süti beállítások módosítása