Sorsok !

2011.01.11. 17:59

Hosszú a támogatást kérők listája, akik az adónk egy százalékáért sorakoznak. A kutyamenhelyektől a különféle egyházakon keresztűl, színes a várakozók palettája. Rendben van, ha van rá mód és lehetőség, akkor támogassunk valakit, vagy valamit, ha már az állambácsi nem teszi.

Kicsit szkeptikus vagyok a befizetett forintjaink sorsát illentően. Vajon célba érnek-e, vagy -mint ahogy sok esetben kiderült - egy puccos irodát, főnökkel, titkárnővel, stb. - működtetnek ezek az adományforintok, ezért a támogatásnak csak töredéke ér el a célszemélyekhez.

Van az utcámban egy ember, aki egyedül neveli két éves gyermekét, becsületben tiszetességben , de óriási szegénységben. Ráadásul, most még a betegség is megtalálta, de ebben sem magáért, hanem a kicsi sorsáért aggódik. Azt hiszem, mielőtt adónk 1% ról nyilatkoznánk, nézzünk szét környezetünkben, nincs-e olyan, aki jobban megérdemelné, mint egy "nevesincs" bejegyzett gyülekezet. ( természetesen vannak  jogos kérelmezők) A megértésünk, a jó szó, a biztatásunk egy fillérbe sem kerül, de ehhez észre kell venni, hogy kinek nyújsunk segítő kezet. Egyben azt is, hogy miben segíthetünk. 

Régi vesszőparipám a "mikrokörnyezet" élhetőbbé tétele, kis közösségekben a rend, a tisztaság, az egymásra figyelés és - az önhibájukon kívül - elesetteken való segítés. Ha ezek rendben lesznek, akkor a "makrokörnyzet" is felvirul. Azt pedig úgy hívják, hogy Magyarország.  

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr822577093

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Az angol beteg 2011.01.11. 18:52:06

Húha...erre most minden szó kevés lenne, bármit is írnék...úgy érzem nem tudnám még 100 kommentbe sem belefoglalni ehhez kapcsolódó mondandómat, annyira sok, szerteágazó a témafelvetés...ezért inkább nem kezdenék bele véget nem érő monológba attól tartván, hogy kihagyok valamit...egy dolgot említenék meg most: abszolút megértem a szegénységben élő embert, hogy saját sorsa helyett a kicsiért aggódik. Én is így tennék.

solti anasztazia 2011.01.11. 21:40:37

Igen..sok esettel talalkoztam mar,akinek meg kene mutatni egy-ket igazan nagy problemaval rendelkezo csaladot,embert..hogy lassak a problema valojaban hol is kezdodik,Persze mindenkinek a sajat gondja a legnagyobb, ez teny,vagyis ezt mondjak..de ilyen eseteket hallvan az ember azert erosen magaba forul es eldondolkodik :-(

Acél Csaba · http://acelcsaba.blog.hu 2011.01.11. 21:55:49

@solti anasztazia: a szegénységnek nincs fokmérője. Nincs mérce, hogy ki az igazi szegény,vagy ki a gazdag-szegény. Szegénységben is létezik boldogság és gazdagságban szegénység.De azért észrevehető, hogy egyre több a szegény ember.

Paci-ens 2011.01.12. 05:31:51

Tesó!
A szegénység nem csak az anyagiak hiányában nyilvánul meg.
Az egy százalék adónkkal időlegesen segíteni tudunk a rászorulók egy részén.
Tanusítani tudom, hogy a fiam iskolájának alapítványához megérkeznek az adományok.
De semmilyen adománnyal sem tudunk segíteni azokon akik az igazi szegények. Az igazi szegénység, a szeretet, és megértés hiánya, akár adjuk, vagy kapjuk.

Az angol beteg 2011.01.12. 08:38:53

Egy gondolatcsíra most mégis kikívánkozik belőlem...miszerint minden mindennel összefügg. Igen, a szeretet és megértés, megbecsülés hiánya az ami többek között befeketíti a lelket (erkölcsi zuhanás, depresszió, közömbösség)...majd a testet (egészség romlás) képében. ...és van amit már nem lehet visszafordítani, kifehéríteni...mert nem csak a szín lett más, hanem az anyag is tönkrement.

Mindenki csak mos mos...ki ki szebb, drágább ruhát....de a saját szennyese előbbre való másénál. A Máséra pedig legtöbbször csak szavak jutnak...

Az angol beteg 2011.01.12. 09:05:50

Én azért szeretem segíteni az 'önhibájuk miatt' elesett embereket is...mert egyetlen apró döntés, pillangó-szárny-rezegtetés nagy viharokat tud kavarni...lecsillapítani ezeket és erőt adni a szárnyaláshoz sokszor nagyobb és eredményesebb feladat, mint átmenetileg, futólag, mondhatni felületesen valakinek szárnyakat adni...

Az angol beteg 2011.01.12. 11:41:54

"Amint minden rossznak gyökere az önzés, úgy minden jónak gyökere a szeretet. Nélküle a gazdag is szegény, vele a szegény is gazdag."
/Szent Ágoston/
süti beállítások módosítása