Kegyelem !

2011.01.12. 10:51

Vízzel telítettek a földek, nincs jármű, ami elmenne rajtuk. Kukoricaföldek maradtak "lábon", térdig vízben. A fagy beálltával, sziklaszilárdságúra keményedtek a feltört, meggyötört dülőutak, a kimerészkedő vadász kocsijának alját szétszaggatva. Gyalog sem lehet messzire jutni, illetve nem érdemes, mert mi van akkor, ha "esik valami"? Ki, vagy mi hozza be a területről. Tehát, nem vadászunk. Jó-e ez, illetve kinek jó.

Vegyük sorban. A vadnak csak addig jó, amíg van tápláléka. Manapság az etetés alapfeltétele a vad helyben marasztalásának. Ha elmarad, akkor a vad elvándorol - ha tud - és ha van hová. Ha nincs, elpusztul. A vadásznak sem jó, mert nem tud kijutni a területre, elmarad a selejtezés és az ésszerű vadlétszám beállítás. Valószínű a vaddisznó túlzott elszaporodása, minden gazdálkodót érinteni fog, mégpedig súlyosan.

A hatóság eközben, kilövési tervekkel zilálja a vadászok idegeit, nem teljesítés esetén százezres nagyságrándű bírságokat kiszabva.Zárójelben jegyzem meg, szívesen megajánlanám nekik, hogy saját kocsijukon, bármikor jöjjenek ide és vadásszanak az ő általuk megadott kilövési terv teljesítéséig.

Kit okoljunk a helyzetért ? Nyilván senkit, az időjárást nem lehet, az olyan, amilyen, csak tudomásul venni lehet. Bolond, aki szidja. De a hatóság makacssága,  kilövési tervekhez ragaszkodása - hogy úgymondjam az érzéketlenség csúcsa.

 Zsigerből tiltakozom az olyan vadgazdálkodási tervek ellen, ami engem szinte " kötelez" egy vad elejtésére. Adassék meg nekem a kegyelem gyakorlásának lehetősége. 

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr322578361

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Az angol beteg 2011.01.12. 13:12:36

Kilövési, vadgazdálkodási terv??! Százezres bírság?! Tejóó ég! Ismét csodálatos vagy ember!

solti anasztazia 2011.01.12. 21:00:13

Nem tudom Onok fele mennyi a szarvasallomany..de azt tudom,hogy itt nem szabad loni..es ezert is rengeteg van beloluk az utak mellett a szantofoldeken..gondolom ott csipegetnek..na es egyben a fraszt hozzak ram is..olyankor ha miattuk kell fekeznem mindig On jut az eszembe:-)

Paci-ens 2011.01.13. 06:15:54

Tesó!
Valóban vegyük sorra!
Már az előző blogokban szó esett róla, hogy a minisztériumokban nem a szakképzettség szerint jutnak be emberek, hanem pártosság alapján, és olyan messze vannak a szakmától, mint Makó-Jeruzsálemtől.(Tisztelet a kivételnek, akiknek nem sok szava lehet a pártkatonákkal szemben)
A hatalmas belvizek miatt próbálnak kitalálni a gazdák részére valamiféle kárpótlási lehetőséget, de figyelmen kívül hagyják, hogy ez az állapot miért következett be.
Ha egyszer elkezdenék megvizsgálni az okozatokat megdöbbentő eredményre juthatnának, ha igazán akarnák.
Egy földtulajdonosi közösség soha nem fog rádöbbenni, hogy a mindent a termésnövelési, és a terület növekedésére tett igyekezetük( föld alapú támogatás miatt) tette tönkre a földjeiket.(vízelvezető árkok beszántása, vízfelszívó növényzet kiirtása,stb.)
Ha az adott szakminisztérium figyelne erre, akkor nem támogatást, hanem büntetéseket kellene osztania!
Az ilyen "támogatott" földművelési szokások mellett nem meglepő, hogy a vad élőhelye drasztikusan változik meg, olyan gyorsasággal, amit az állomány képtelen követni, de a legegyszerűbb előírni a kiirtásukat, melyet a vadászoknak kötelességük végrehajtani, bárhogy.
A gazdákkal szembeni retorziók alkalmazása lehetetlen a kormányzat részéről, mert saját kardjukba dőlnének, ezért maradtak a vadászok, (kiknek az együttes tiltakozása sem zavarna fel nagy hullámokat) akik ellen jelentős pénzbüntetésekkel léphetnek fel, sajnos minden következmény nélkül.A vadaknak, pedig marad a disznólkodás, és a tilosban való kártevés, mivel nem tudnak mást tenni a túlélés érdekében, amiért természetesen minden fórumon a vadászok a hibássak!

Acél Csaba · http://acelcsaba.blog.hu 2011.01.13. 20:55:37

@Paci-ens: minden szavad igaz ! Ezt is régen mondtam!

Paci-ens 2011.01.14. 05:32:41

@Acél Csaba:
Csúúúnya fiúú!
Zsigerig meghatottál!
süti beállítások módosítása