Fogyaték.

2011.01.28. 09:59

Nem szeretnék eltérni a blogomban rám aggatott ( nem saját termékem) tevékenységemtől, azaz vadász történetek leírója lennék. Elég gyakran zsörtölődéseim tárháza. Sokszor az egyik a másikból fakad. A vadászként megélt-, átélt élményekből, időnként keserű szájízzel kerülök ki. Olykor saját hibámból, de - mint az alábbiakban leírom - vétlenül is. 

Tudtam, hogy lejár a fegyvertartási engedélyem és meg kell újítani. Hogy minek ez a sok baromság, arról már morogtam. Zárójel bezárva! Mint szófogadó állampolgár a kötelezően előírt 30 napnál, tíz nappal korábban beindítottam az akciót. Miután versenyszerűen lövök is, mindent két példányban. Még orvosi igazolásból is kettő  kellett, két különböző helyről. Jöttem, mentem a rendőrség és a posta között, fizettem a sárga csekkeket, műszakiztattam a fegyvereket, fogadtam a lakásomban ellenőrző rendőröket, de közben telt múlt az idő, vészesen közeledett a fegyvertartási lejáratának ideje. Most jön a csattanó. Kérdezem a rendőrséget, hogy akkor most már mindent odahordtam, mehetnék-e a megújításért. Veszek egy nagy levegőt, hogy ne olyat írjak, ami sérti Szalai Annamária fülét. Jött a válasz - sajnos még nem kapták meg a központi nyilvántartásból, hogy nem szenvedek-e FOGYATÉKBAN. Nem vagyok-e fogyatékos!

No comment ! Mindenesetre a fegyvertartásim lejárt, anélkül vadászni sem lehet. Kérdeztem az illetékest, hogy mi van olyankor, ha nekem pl. befizetett vadászatom lenne, vagy versenyem, stb. A válasz - akkor az elmarad !

Próbált már valaki jogi úton jogainak - a "szolgálunk és védünk" hatósággal szemben - érvényt szerezni ?  

Ha saját hibámból csúszom ki a határidőből, viszik a fegyvereket. Mi van olyankor, ha a rendőrség hibázott, vagy csak lassú? Én is kobozzam el az ő fegyvereiket?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr932620026

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Paci-ens 2011.01.28. 18:14:07

Tesó!
Úgy látom, hogy szereted a labdajátékokat, mert megint feldobtál egy magasat!
Az, hogy morogsz a Te adófizetői pénzedből eltartott, adott esetben illetékes hatóságra, mert nem tartja be a törvények által előírt határidőt, az még csak hagyján. Ha még kezdődő polgári engedetlenségi ingereidnek is hangot adsz, akkor nagyon hamar kiderül, hogy, FOGYATÉKOS-vagy, mivel még épp eszű ember soha nem kísérelte meg, döntő érvényű bizonyítékok hiányában, a részére alkotmányosan biztosított jogain keresztül, bírósági határozattal, érdeke érvényesítését.
Ilyen esetekben valakinek a Tanult kollégája, megkérdőjelezheti az időérzékedet, mert nem biztos hogy az általa képviselt jog szerint számolod a napokat.(csak úgy parasztosan, vagy naptári napok szerint?, és melyik naptár alapján? -katolikus,görög keleti, netán zsidó?)
Ha véletlenül jól számoltál, akkor az orvosi igazolásodat veszik górcső alá, és, több szakértő bevonásával próbálják ki amúgy is fogyó türelmedet.Miután sikerült kizökkenteniük, se perc alatt bebizonyíthatják, hogy semmilyen fegyver nem való a kezedbe, még a hozzád nőtt automata puska sem, és nem csak a fegyvereidet viszik el, hanem ki is herélnek.Ha ezek után vélt haragodnak hangot adsz, az is kiderül, hogy halmozottan vagy fogyatékos, mert, cellatársaid fellázadnak a horkolásod miatt!

solti anasztazia 2011.01.28. 21:02:43

Azert 2 diplomaval csak nem fogyatekos...es ha kiderul,hogy nem fogyatekos mi lesz a kovetkezo kerdes?Ez mar rohej....

Acél Csaba · http://acelcsaba.blog.hu 2011.01.29. 04:58:48

@solti anasztazia: az a gyanús "nekik", hogy szemem, mint a sasé, ravaszságom, rókái, karjaim, mint a medvéé, lábaim, mint a gazelláé.Szerénységem az ibolyáé. Így áll össze bennem a fogyaték.
süti beállítások módosítása