hóvirág!

2011.02.08. 18:25

Február 8-án, amikor a naptár még a telet pergeti, a szeszélyes tavasz első kis futára megérkezett. A hóvirágok fehér sorfalat állnak a házunk napsütötte oldalán, mint Isten felé nyitott szívű, lelkű, elsőáldozó gyermekek, fejüket szerényen meghajtva a természet nagy rejtélye előtt, hiszen a zimankós hidegből, varázsütésre tavaszillatú csoda lett.

A japán birs rügyei is pattanásig feszülnek, mindegyikből virág akar lenni, a lusta leveleknek ráér később is - kacagnak úgy, hogy a kis rügyek színe vörös lesz a jókedvtől. Már az orgonabokor ágain is nagyra duzzadtak a rügyek, de van bennük egy kis aggódás, jajj, ha nagyon hamar kinyílunk, akkor mit visznek majd a diákok a ballagásra?

Lusta legyek mászkálnak a vadszőlő szövevényei között, kicsit korai volt az ébresztő, a téli álomtól bódultan dőlnek ide-oda.

A fenyőfa sűrűjében vadgalamb udvarol párjának, itt a tavasz hallod, asszony, tudod-e, hogy sok a dolgunk a fészekrakással - no meg hát, jó lenne vagy három gyerek is. Túdom, túdom, búg a párja és boldogságában felszárnyal a magasba majd lesiklik újra és újra. Nem fér a boldogság galambszivében.

A közelből egy metszőolló szelíd csattogása hallatszik, gazdájának engedelmeskedve levágja a régi hajtást, hogy az új sarjadjon. Ahogy a télre jön a tavasz. Arcomat a Nap felé tartom, amitől átjár egy bizsergető, izgalmas melegség.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr362647387

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Az angol beteg 2011.02.08. 19:19:06

Na ez most jó volt:) Blogjára lépés pillanatában épp ez a táma nálunk is, hogy milyen szépen előbújt a hóvirág errefelé... A vadgalambok pedig jól járnak a 3 gyermekkel...jövedelmező az manapság! :)

solti anasztazia 2011.02.08. 21:37:28

Ez nagyon szep volt!
Horvatban is kinyilt a hovirag :-) remelem mar nem lesz hideg es nem csapja be az allatokat,novenyeket az idojaras.

Paci-ens 2011.02.09. 11:39:27

Tesó!
A mi kertünkben is kezdi kidugni a fejét a tavasz hírnöke, bár nálunk az északi oldalon van.Fiam szerint ha tavasz van akkor műtét után jobban látunk, és ez annyira igaz hogy,vasárnap ránézve közölte anyukájával,te milyen ráncos vagy!
Az örök nő azonnal dobott egy hátast!
A Főorvosnő szerint március tizedike után sas szemei lesznek!

Az angol beteg 2011.02.11. 11:30:51

Találtam valami madarasat...ha nem is vadgalambos, kétségkívül értékes:

www.youtube.com/watch?v=V32cjfPwXzc&feature=related
süti beállítások módosítása