Rókázás!

2011.02.13. 09:00

Régebben sokat jártam ebbe a völgybe vadászni, a területünk határa, távol a falumtól. Miután a lesen ücsörgés, már nem az erősségem - inkább a sörétest veszem kézbe - ezért az újdonság erejével hatott az itteni vadászat. Bevallom, nem konkrét vadfajra ültem ki, ezt nagyképűség lenne a mi területünkön kijelenteni. Csak egy kis nyelvtani huncutság - ha már a vadászati módokról beszélünk - hogy disznóra, szarvasra, őzre stb  ( ra, re rá, ) - mondjuk, de a rókánál, szegénynél, rókázunk. Enyhén áthallásos.

Miután februárban már szarvasra, disznóra nem vadászom, maradt a rókázás. A szarvastehenek erősen vemhesek, a göbék is, vagy már malackákat vezetnek, akármilyen derekasan is világít a félhold, nagyot lehet hibázni. Ezt nem tudom felvállalni.

Egy róka "zsinórozott" az erdő szélén, a holdvilágban fel-felcsillant a fehér mellénye. Túl izgatotnak tünt, az egerészéshez sok volt ez a hevület. Ekkor egy szerelmes, vágyakozó "paukolás" szaladt át az völgyön, amitől a róka beszaladt az erdőbe, gondolom a megbeszélt randevúra.

Nyirkos hideget kezdett lehelni a völgy, a szél sem tudta merről fujjon, ettől idegesen keveregni kezdett. Már nem volt értelme tovább ücsörögni. Szép este volt !

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr872657300

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Paci-ens 2011.02.13. 11:38:57

Tesó!
Az írásból úgy érzem,hogy mintha erős paprikát ettél volna, nem tudsz nyugton maradni, mert tudat alatt, amit a fegyver kiválasztása is alátámaszt, te nem rókázni mentél, hanem megkísérteni a valószínűtlent,hátha szemeid elé kerül egy sneff cwikkben.
Ez is el fog következni, de légy egy kicsit türelmesebb,mivel Te legalább monitoringozhatsz.
Abban biztos vagyok, hogy az este szép volt, mint minden vadászattal töltött párja.

Az angol beteg 2011.02.13. 12:44:11

"Nyirkos hideget kezdett lehelni a völgy" - Ez különösen tetszik!

Acél Csaba · http://acelcsaba.blog.hu 2011.02.13. 17:16:24

@Paci-ens: igazad van, tanu is van rá, amikor elcsendesedtek a fenyőrigók, amikor az Esthajnalcsillag( Szalonkacsillag !!) halványan pislákolni kezdett, a fák koronája fölött néztem az eget,hátha.....!

Acél Csaba · http://acelcsaba.blog.hu 2011.02.13. 17:19:35

@Az angol beteg: tíz év után, a les mögött, egy kis forrás kelt életre, "tőle" lett a hideg még hidegebb, minden porcikámat átjáróan nyirkos.

Az angol beteg 2011.02.13. 17:54:27

@Acél Csaba: Még ezt a kellemetlen kis érzést is esztétikummal ruházta fel fogalmazása útján. Hiába..Természet=Szépség...

Ebbe a képbe nem akarok belerondítani, de sajnos úgy tűnik megint nagyon aktuális az írása...ami az 'áthallást' illeti..egy természeti csoda, mondjuk ki vírus most engem kezdett el galád mód ostromolni...Holnap találkoztunk volna...de így csúszáshoz kell folyamodnom...jelentkezem majd ez ügyben.

Acél Csaba · http://acelcsaba.blog.hu 2011.02.13. 19:50:09

@Az angol beteg: sajnálom, gyors gyógyulást kívánok.Sok folyadék és ágyikó!Egyedül.

Az angol beteg 2011.02.14. 17:10:14

@Acél Csaba: :-) Köszönöm. Tanácsát fogadom, pedig hohó most van csak igazán felhalmozott energiamennyiség és kitöltésre alkalmas idő!

Amúgy már nem tűnik vészesnek. Valahogy szépen felülkerekedem. Éjjel egy óriásit izzadtam. Egyedül. Ettől függetlenül többen nyomjuk az ágyat, mert hogy a családot is elérte a "szükség-kikapcs". Kivéve egy markáns hang birtokosát. Dehát őt egy Mauser és Manlicher sem tudna leteríteni (reméljük ez sokáig így is lesz még!). Jelentem monitor-rendszert is működtetünk, amit közel 39 fokos értékkel én vezetek és remélem, hogy nem is fog senki lehagyni!
süti beállítások módosítása