Lopás !

2011.02.15. 18:28

 

Sajnálom ezt a B.T. S-őt, hogy lopott. Nem azért, mert lebukott, hanem magáért a tényért, a "piti" lopásért. Ugyanis az "elszámolásnál", amíg az egyiknél, "csak" a hívatalos szervek vonják  - jogosan - felelősségre, a másiknál, a saját lelkiismerete.

Most kötnék át a vadászatra.Sok helyen és vadásztársaságnál,( tisztelet a kivételnek ) bocsánatos bűn a lőtt vad hazavitele. Vétek leadni ezt a finom "anyagot" - szól a felmentő itélet és már utazik is a vad valamelyik vadász konyhája felé. Ezeknek a vadászoknak nem kell a TV előtt ülve minősíteni magukat, hogy igen én loptam, a nevem is lopakodó lett. Vadásztársasági lopakodó.

Mennyiben és miben különbözik a szalámi lopás a vad ellopásától. Semmiben - ami magát a tényeket illeti - de húsmennyiségben igen és nem a szalámi javára. De amitől még sarkosabb a dolog, hogy a vadász sosem azért viszi haza a vadat, mert otthon nincs mit ennie.

Megtévedt egy ember, aki felett csak az törjön pálcát, aki még sosem vitt el sehonnan egy fűszálat sem. Ugyanis nem az érték nagyságától kellene függenie a bűntudat nagyságának. Jelentem, ötven évvel ezelőtt, az érettségi ballagáshoz loptuk az orgonát.Igaz, kollektívan, de igen hatékonyan. Hölgyeim, uraim, lehet licitálni.....! 

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr342663498

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Az angol beteg 2011.02.15. 19:03:54

Nagyon tetszik az a megállapítás, hogy nem az érték nagyságától kellene függenie a bűntudat nagyságának. Egy apró tárgy eszmei értékét sokszor nem lehet anyagi v. méretbeli számokban megadni. Igaz az is, hogy különbség van diákcsíny, "érettebb fejjel" elkövetett eltulajdonítás, kleptománia ill. megélhetési lopás között. Én azt mondom inkább adjunk mint elvegyünk. Az adás milyensége, mértéke pedig nem függ a pénztárca méretétől, csak a szív nagyságától és tisztaságától.

Az angol beteg 2011.02.15. 19:18:21

A levadászott húshoz pedig ősi törvényszerűség alapján szerintem joga van a vadásznak...már Altamira és Lascaux is erről árulkodik..a kéznyomok nem hazudnak az alkotásokon:-)

Acél Csaba · http://acelcsaba.blog.hu 2011.02.15. 19:41:05

@Az angol beteg: igen, de az atavisztikus ösztönt - meglőttem-megeszem-et - felülírta a vadászetika.Illetve ahol az etika végetér, ott a jog kezdődik, tehát az.

Paci-ens 2011.02.15. 19:42:25

Sosem voltam egy angyal, és drága megboldogult anyukám szerint nem is leszek, mert te még fiam akasztott ember is lehetsz, fakadt ki amikor értesült egy-két csínyemről.Bár megérhette volna, mivel egyenlőre ez a veszély nem fenyeget.Nőnapra tulipán,stb.Nem tudom miért, de az az érzésem, hogy tőlem folyamatosan lopnak!
A megélhetési lopók közé tartoznak a bankok, akik az én pénzemért nevetséges kamatot fizetnek, de ha netán hitelt vagyok kénytelen felvenni azonnal éteri magasságokba emelik a kamatot, különben nem tudnák finanszírozni a dolgozóik kis százalékát érintő elrugaszkodottan magas jövedelmét a költségtérítéseikről, már nem is beszélve.
Az állam, mert a bürokratikus rendszerükkel lopják a drága időmet, és pénzemet(amit akár vadászattal is tölthetnék, vagy arra fordíthatnák).A furi ebben, hogy, ezt, törvényes felhatalmazás alapján tehetik.Kérdem ki akarná tökön rúgni Tell Vilmost, vagy Robin Hud-ot akik szintén mások tulajdonát kísérelték meg eltulajdonítani több-kevesebb sikerrel?
Mindig a károsultak!
Állam, bankok, vigyázzatok a golyóitokra mert rúgok!

Az angol beteg 2011.02.15. 19:43:15

"Én azt mondom inkább adjunk mint elvegyünk."-- ez elég bugyutára sikeredett mondat tőlem, mert hogy határozottan azt állítom: NE VEGYÜNK EL SENKITŐL!!!

Paci-ens 2011.02.15. 19:44:20

Bocsi!
egy mondat kimaradt:
érték nélkül!

Paci-ens 2011.02.15. 19:49:32

@Az angol beteg:
A vad jog alapján,az állam tulajdona!
A vadásztársaság csak gazdálkodhat vele a legjobb tudása szerint, és birtokba vételét csak a megfelelő(?) ellenérték lerovása után lehet abszolválni.

Az angol beteg 2011.02.15. 19:51:02

@Acél Csaba: Igen..etika, erkölcs nem véletlenül jött létre. Hiszen egy ideális egyezményes mércét takar, ahol a különböző érdekek sérülés nélkül azonos barázdába terelhetőek. Vagy nem?

Paci-ens 2011.02.15. 19:58:45

Tisztelt kommentezők!
Azt minek minősítenétek, amikor egy demokratikus(?) állam választott kormánya, emberek ezreit fosztják meg egy tollvonással a megtakarításaiktól?

Az angol beteg 2011.02.15. 19:59:25

@Paci-ens: Hát igen..ez már nem az a Lascaux feeling. Az ősi törvény emiatt marad ősi...és mennyi minden veszett ki ebből a világból ami természetes...mi vezetett ide, az über-unatkozás v. az Übermensch?

Paci-ens 2011.02.15. 20:10:25

@Az angol beteg:
A politikus az Übermensch,és e miatt törlődött az az ősi törvény, amit a saját érdekükben, anyagi hasznuk reményében, saját szájuk íze szerint alakítottak, és nem über unatkozásból!

Acél Csaba · http://acelcsaba.blog.hu 2011.02.15. 20:44:58

@Paci-ens: ..most akkor loptunk, vagy nem loptunk? Kezdve a virágtól. Az igazi nagy lopásokat hagyjuk meg a hatalomnak. Abból élnek!

Acél Csaba · http://acelcsaba.blog.hu 2011.02.15. 20:46:30

@Acél Csaba: ...ja, nálam is kimaradt egy mondat, ami hatalom drága anyukájára és annak ősi mesterségére vonatkozott. Volna !
süti beállítások módosítása