Tavasz !

2011.03.01. 20:48

Tavasz első napja - Isten hozott ! Még kimondani is gyönyörűség, március ! Bánom is én, hogy éjszaka dermesztő hideg van, nappal is csak alig egy-két fok, akkor is március. Két napja még havazott, de balga ember, aki ezt a havat eltakarítja és nem a tavaszra bízza. 

Az országút szélén csúfálkodó hófogó rácsok napjai is meg vannak számlálva, az idén egyébként sem sok dolguk volt.

A szürke felhők közül olykor a Napocska is átdereng, mintha álomból ébredne, nicsak, hiszen engem már nagyon várnak - derül szét kerek arcán a mosoly - amitől bizsergető meleg önti el a fagyos földet.

Kicsit óvatosabbak a bokrok, virágok, mint egy hónappal ezelőtt, amikor a csalfa tavasz becsapta őket, amikor bimbók, rügyek pattantak varázsütésre, de a zord tél szigorúan büntetett, jégpáncélos trónjára visszaült elégedetten. 

De repedezik fagyos arca, az egyre zsugorodó hó alól, itt-ott már harsány zöld kacag elő, hurrá, győztünk - kiáltják.  A magasban egerészölyv pár köröz elnyújtott víjjogással, tudatva országgal, világgal, hogy itt a tavasz, itt a szerelem. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr992702428

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csőrike1 2011.03.01. 22:41:06

A szürkeség depresszióra hajlamosít.
Napfény nélkül az ember búskomor lesz, én legalábbis.
Szeretem a telet, a havat, de most már én is a tavaszt várom nagyon.
Nem baj ha hideg van még, csak süssön a nap.
Az éltető napfény a lelkemig hatol és belülről melegít, energiával tölt fel.
Az idén különösen nagy izgalommal várom a tavaszt.
Az idén már "más" szemmel nézem és várom a szalonkákat.

Paci-ens 2011.03.02. 05:41:09

Én mindig sírni tudnék, ha végre beköszönt a végre várt Tavasz( ahogy Professzor Úr! gyönyörűen ecsetelte a blogjában),de nem a megjövetele készteti a könnymirigyeimet működésre, hanem, amit, mellékesen magával hoz.
Az állami, és helyi potentátok átlagon felüli, és biztos megélhetéséhez szükséges anyagiak megteremtését biztosító adók kirovása.
Kiló számra jönnek a határozatok, velük a csekkek.
Ha valami, akkor ez hajlamosít depresszióra.
Ennek ellenére a tavasz eljötte mindig örömmel tölt el, süssön ránk a nap, felejtsük a szürkeséget, jöhetnek a szalonkák, minél hamarabb avassunk új szalonkavadászt!
Halleluja!

Az angol beteg 2011.03.02. 08:56:05

"Jégpáncélos trónjára visszaült", "repedezik fagyos arca" de szépen írta. A Tavasznak, Napfénynek, Természet Újraébredésének szintén nagyon örülünk! Vártuk már nagyon! Csak árvízet és löszfalomlást ne hozzon magával, mint általába...

Az angol beteg 2011.03.03. 20:54:01

Most nézem....március van...és a blog statikus helyett még mindig dinamikus. Akkor lesznek reklámok, csak más tartalommal?? vagy az átfutási idő az oka, h. még mindig látjuk őket?

red alert · http://autosiskola.blog.hu 2011.03.04. 00:37:37

@Az angol beteg: visszafogták magukat a reklámok.... és kaptam leírást emilben mit kell átalakítanom, csak elég sűrü melom van...

Az angol beteg 2011.03.04. 09:12:02

@red alert: Értem:) Köszönöm szépen a tájékoztatást.
süti beállítások módosítása