Tragédia !

2011.03.04. 08:52

A blog-felület - nagy általánosságban, - napi szintű reagálási lehetőséget jelent. Az én esetemben egy kicsit másképpen áll a dolog. Már a blogom címe is sejteti, hogy sem politikai ( Isten őrizz ), sem napi bulvár események kommentálása nem lesz benne. Ha- és amennyiben valami friss hír kapcsolódik valamilyen formában a vadászathoz, akkor azt "kénytelen vagyok" lereagálni. 

Ilyen "kényszerem" lett egy ma reggeli friss hír hallatán. Nem lényeges a hely - nem is jegyeztem meg - csak a puszta tényeket és az azt kommentáló riportot. Röviden. Egy erdész- vadász ember, lelőtte feleségét és utána önmaga ellen fordította a fegyverét. 

Bulvár TV riporternője egy pszichológust faggatott a mikrofonja előtt, háttérben az a ház, ahol a  tragédia  történt. "Természetesen" végig vadászfegyverről volt szó.

Első kérdés, hogy nem kellene-e szigorítani a fegyvertartás szabályain. De igen! - szólt a "szakember" válasza. Kérdem én, hová lehetne még jobban szigorítani. Európa legszigorúbb ( és legbűrokratikusabb ) fegyvertartása van Magyarországon.  Rendszeres orvosi vizsgával, az újonnan belépőknek egy nagyon komoly pszichológiai vizsgálattal, stb. Az erdész fegyvere - nyilván szolgálati fegyver volt. Éppen úgy, ahogy ilyen van a rendőrnek is a biztonsági őrnek is stb.

Csak zárójelben jegyzem meg, hogy családi tragédiák, gyilkosságok, konyhakéssel is történtek már. Mégsem kell szigorítani az "eccajgok" tartását.

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr872709048

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Az angol beteg 2011.03.04. 11:59:32

Szerintem inkább azokat kellene megtalálni, akik életükben nem estek át semmi ilyen szűrőn, mégis van fegyverük.

Paci-ens 2011.03.04. 13:41:37

Tragikus ez a hír, de ebben igazán az a szomorú,ahogy a "riporternő"? próbált rávenni egy agyfürkészt a kérdéseivel arra, ami Őt bulvárkommunikációs p....ra emelheti.
Nem arra irányultak a kérdések, hogy a (szakmájától független) szerencsétlen ember miért követte el tettét, hanem arra, hogy mivel!Amire ki akart lukadni az, hogy vadászfegyverrel.
És akkor itt az ideje, hogy tisztázzunk egy-két dolgot.
Mi is a fegyver meghatározása? :
Minden olyan tárgy amivel életet lehet megszüntetni.(metszőolló, fűnyíró, kés, lőfegyverek,vonalzó,toll, stb.)
Minden fegyvert az minősít, hogy ki fogja a kezében.(kertész, vadász, rendőr, katona, önvédő, őrült, stb.)
A gyilkolásra használt fegyver meghatározásakor csak a fegyver megnevezése lehet tényszerű,(pl.:golyós, sörétes, marok lőfegyver, kés, stilét, számszeríj) a vadászfegyver nevesítése félrevezető!

Paci-ens 2011.03.04. 13:44:29

Tesó!
Vitatkoznék veled, mert kb. öt éve enyhültek a fegyvertartási feltételek.Már nem kell külön tárolni a závárt a fegyvertől, csak a lőszert.

solti anasztazia 2011.03.04. 14:51:08

@Paci-ens: Nagyon igazad van...kerdem en ha egy riporter csinal buntettet,mert van fegyvere..akkor az riportfegyver vagy mi???Kiakaszto,hogy itt a vadaszfegyver a hibas es nem az elkoveto...az indok,vagy a reszletek mar nem is fontos,lenyeg,hogy vadaszfegyver..es az ugy megoldodott(pffff)

Acél Csaba · http://acelcsaba.blog.hu 2011.03.04. 16:25:24

@Paci-ens: Tesó! Gondolom mindketten a reggeli híradásról beszélünk. Ennyire álszent, felkészületlen riportert még sosem hallottam. Méltó partnere volt a fontoskodó lélekkurkász."Oknyomozó" riport volt a javából.
süti beállítások módosítása