Torkos csütörtök.

2011.03.10. 21:31

Kedves uram, az elfogyasztott étel árának a felét fogja fizetni, mert torkos csütörtök van - mondta a pincér udvariasan. A jóféle halak okozta gastronómiai élvezet mellett ez is egy kellemes meglepetés volt. Nem tudtam róla, nem célzatos volt az étteremlátogatás.

Nem akarok hálátlan lenni - az ételre nincs is panaszom - de ez a "torkos" szó, nekem  nem tetszik. Drága emlékű Nagyanyám jut eszembe, aki sokszor elmondta, hogy a torkosság nagy bűn. Mert csak a falánk emberek torkosak. Így mondta, így ivódott belém. Szóval nekem erről a torkos csütörtökről az jut eszembe, hogy még akkor is eszünk, ha már a fülünkön jön ki, mert félár.

Nem tudok tippet adni, hogy milyen csütörtök legyen, de ami most van, az nem jó. Majd gondolkodom, hogy milyen új nevet lehetne adni ennek az "evős" napnak. Lehet tippelni ! Jó étvágyat ! 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr232729258

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Paci-ens 2011.03.11. 05:24:25

Tesó!
Úgy látszik ezek a mi korosztályunk szerinti nagymamák, egy húron pendültek, mert, amikor Mária tánti végre megkapta (szerinte) az éheztetett, egyszálbél pesti fiu
unokáját, akkor, egy gőzmozdony energiájával kezdett sütni főzni, olyan szinten, hogy mesterszakácsok könyöröghetnének receptjeiért.
(Megjegyzem imádtam nála lenni, csak attól féltem, hogy még álmomban is etetni fog)
Ott tartózkodásom alatt még a reggelik is a bőség szarujára hasonlítottak, már nem is beszélve az ebédről, és a vacsoráról, azt a pár közbülső etetési kísérletét nem is említve.
Én az asztalnál nem tányérban, hanem tálban kaptam a finomabbnál finomabb étkeket, de ha nagyapám kétszer mert venni valamiből, azonnal rázördült, hogy, Öreg ne merj torkoskodni, mint a borz.
Hát ebből jött az ötletem, mert a rozsomák latin neve( nem írom le, aki akarja nézze meg) is ez, torkos borz.
Javaslat: rozsomák csütörtök.

Acél Csaba · http://acelcsaba.blog.hu 2011.03.11. 08:49:42

Teso: a torkos borz a fasorban sincs akkor, amikor a magyarok egy All-Inclusíve nyaralásra mennek. Rosszullétig enni, inni, hiszen "ki van fizetve". Ha ez éppen csütörtök, akkor hányós- csütörtök.

Paci-ens 2011.03.11. 09:43:07

@Acél Csaba:
Tesó!
Tévedsz,ha azt hiszed, hogy ez magyar tulajdonság, mert saját szememmel láttam nem egy esetben, hogy más nációk tiszteletlen képviselői a svéd asztalos kiszolgálások esetén addig szedték a tányérjaikat, míg csütörtököt nem mondtak.
Utána ki hogy bírta a betevőt emészteni.
Én , mint említettem elég kemény kiképzésben részesültem, mert ha nem fogyott el a tányérból az étel, akkor egy étkezés kimaradt.Lehet, hogy ennek a következménye, hogy soha sem hagyok az elém tálalt ételből semmit, még akkor sem, ha a mennyiségtől mindenki megdöbben, de nekem az sem okoz gondot ha három-négy napig nem eszem, mert éppen nincs mivel megrágni.

solti anasztazia 2011.03.11. 13:09:20

@Paci-ens: Amit nem birsz megenni majd mi dokival megesszuk..szamithatsz rank!
süti beállítások módosítása