Jönnek !

2011.03.11. 20:41

Vadászati holtszezon van, szinte minden vadra  - nagyon helyesen - tilalom. Én sem vadászom, így ezirányú téma sincs, de foltozom az elmaradó élmények helyét, mindenféle vegyes témával  - mint pl. a torkos csütörtök - mert vadászatról nem tudok írni.

Még a rókát is illik kímélni, mert a nőstények kilövésével a kotorékban lapuló- és anyatejen cseperedő pár napos kölykeit is halálra itélnénk. Hű, pedig de nagyon rühesek tudnak lenni.

Azért nem teljes a vadászati absztinencia - jött a hír a Mecsekből -  ha elvétve is, de érkeznek a szalonkák. Node, vadászni nem lehet, csak monitoringozni. Ebben az évben sem sikerült az Uniós döntést megváltoztatni - hiába monitoringozunk két éve -  bizonyítandó, hogy a vonuló szalonkák elenyésző töredéke kerül elejtésre Mo-on. Az Eu elég makacsnak tűnik, így minden maradt a régiben. Erről már pontosan egy éve írtam, nagy bizakodással a változásban. Új elnöke lett a vadász társadalomnak, egy vezető politikus, aki igéretet tett a tavaszi szalonkavadászat visszaállításásra. Bizony ez az igéret- eddig -  csak egy szólam maradt.

Furfangos a magyar, ha vadászni nem lehet, majd adunk más nevet neki. Ha ez kell az Eunak, ezt kapja.

Az Erdei szalonka elterjedése.

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr542731896

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Paci-ens 2011.03.12. 02:05:52

Tesó!
Te még mindig olyan vagy mint az a nyeretlen két éves csikó, akit beneveztek a versenyre, és megígéri neki,a trénere, hogy győzni fog.
Azt hiszed a politikusokról, hogy az ígéreteiket teljesíteni fogják, pedig csak ígérnek, és teljesíteni is, csak akkor fognak, ha a személyes érdekeik úgy kívánják.
Örülj neki, hogy azok között a kiválasztott vadászok között vagy, akik, legalább monitoringozhatnak.( megjegyzem az irigység gyanút szül!)

red alert · http://autosiskola.blog.hu 2011.03.12. 09:11:01

Találtam egy térképet, egy erről szóló veboldalon, érdekes adatokkal... www.euskonews.com/0472zbk/gaia47204en.html

Acél Csaba · http://acelcsaba.blog.hu 2011.03.12. 09:38:25

@red alert: a térkép alapján jól látható, hogy az orosz síkságon tavaly tomboló tüzek, éppen a szalonkavonulás irányába estek. Nagyon pesszimisták a jóslatok. Napokon belül kiderül, hogy jogosan-e.
Köszönöm a képeket !
süti beállítások módosítása