Revans !

2011.04.03. 20:00

Sejtelmes fénnyel világította be a dombra futó erdei nyiladékot, a kerek képű Hold. Egy kidőlt fatörzsön ültem, bikára várva. A bőgés már lezajlott, de egy öreg bika éjszakánként, a nagyon sűrű akácosból - ahol napközben pihente a bőgés fáradalmait- elindult valamerre, ki tudja milyen célzattal. Még az éjszaka sötétjében vissza is váltott. Szóval,  majdnem mindent tudtam a bikáról, amikor éjfél körül idetelepedtem. 

Talán egy órát várhattam, amikor meghallottam csörtetését. Mesebeli látvány volt, amikor megállt a nyiladék közepén - talán veszélyt érezve - és irányomba nézett. A Holdvilág szinte az agancsok között világított - mint Hunor és Magor legendájában a kereszt. 

A lövésem után berohant az akácosba, hallottam ahogy eldőlt, azután  csend lett, nagyon nagy csend. Pipázgatva vártam meg a hajnalt, akkor mentem csak oda hozzá. Helyesebben , csak mentem volna, mert csúsztam, másztam, küszködtem a szúrós akácbokrokkal, szinte egyetlen ép rész nem volt rajtam, mire odaértem.

Az agancsát jól láttam a holdfényben, az nem okozott meglepetést, de a teste igen. Ilyen hatalmas testet még életemben nem láttam. Megmozdítani sem tudtam, zsigerelni sem, segítséget kellett hívni. Ekkor hallottam meg a traktorok ismerős zümmögést. Az én kedves barátaim szántottak a közelben.  Mondom nekik, hogy lőttem egy kis borjút, jó lenne ha segítenének feldobni az UAZ-omra. Jókedvűen jöttek, gondolták, ebből akár húsosztás is lehet.Amikor ők is átkínlódtak az akácoson és meglátták a hatalmas testet - minden humorérzékük elszállt. Rövidre fogva, közel három órán keresztül vonszoltuk ki a szarvast, és újabb egy óra alatt tettük föl az autómra.

Egyetlen szó sem esett a körbeszántott autómról, de panaszkodni sem mertek cipekedés közben.

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr732797009

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Paci-ens 2011.04.04. 00:09:49

Tesó!
Nem csalódtam benned!
Hozzád illő, igazán nemes bosszú volt.
(megvallom,én az orvosi végzettségedre alapoztam, de az utóbbi időben rá kellett jönnöm, hogy egy proktológus-hoz képest, csak gyenge kezdő vagy, bár erről nem tehetsz, mivel tanúsítani tudom, hogy mindent elkövetsz)

Az angol beteg 2011.04.04. 07:46:50

Elnézést úgy tűnik az ábrácskáim mostanában nem akarnak összejönni. Eredetileg egy sajátosan mosolygós arckifejezés rejlik a zárójelben...de ahogy látom jelenlegi formája kis sebtapaszként is értelmezhető:-)

Az angol beteg 2011.04.04. 12:43:31

Jéé ezen a gépen látom. Akkor kinek mosolygó fej, kinek sebtapasz...kettős ábra, azaz sikeres továbblépés.
süti beállítások módosítása