Totálkár !

2011.04.12. 17:38

Azt gondolná az ember,  hogyha fizeti a biztosításokat, lakásra, autóra, mindenfélére, akkor a kára gyorsan megtérül. Hát nem így van. Egyik közeli rokonom autójába beledöngetett, egy "Kolompárvinetú" nevezetű autós. Álló kocsisorba, teljes lendülettel, mert éppen beszélgetett. Az intézkedő rendőr megkérte, hogy amíg beszél vele, venné ki a szájából a cigarattát, mire az öntudatos egyén, személyiségi jogaira hívatkozva, kikérte magának, hogy neve és színe miatt  diszkriminálja őt, a hatóság jámbor embere. A kisebbségi "ombudsmanust" is szóvátette, hogy jelenteni fogja neki.

De nem is ez a lényeg, hanem az, hogy ennek az eseménynek már lassan két hónapja és még se pénz, se autó, mert az ugye totálkáros lett. Mégegyszer mondanám, igen naív az, aki azt gondolja, hogy a biztosító mellszélességben kiáll az ügyfele mellett. Dühöng a bűrokrácia itt is, amiről eszembe jut, hogy valamikor milyen nagy csindarattával jelentették be, az "egy-ablakos " ügyintézést. Hát igen, az egy ablak az stimmel. Ezen lehet benézni a bűrokrácia anusába. De azért csak fizessünk be minden csekket pontosan és időben, mert "visszafelé" már gördülékenyebb az ügyintézés.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr512820661

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Paci-ens 2011.04.13. 05:56:13

Tesó!
Megint megdöbbentesz!
Te még hiszel a mesében, csak nehogy úgy járj mint az egyszeri királyfi a vasorrú bábával.
Amíg leendő kuncsaft vagy a biztosítónál, körüludvarolnak, kedvezmények mézesmadzagját húzogatják az orrod előtt.
Ha már kötöttél biztosítást, szigorú apaként helyezik előtérbe a dádát, ha véletlenül is késve, vagy nem fizetsz.
Abban az esetben, ha mint károsult jelennél meg isteni színük előtt, még akkor is, ha vétlen vagy köpnek rád, mert vinnéd a pénzüket, ami jog szerint a tiéd, pedig Ők szigorúan behajtják a kárértéket a vétkesen.
Ámbár, ez "Kolompárvinetu" esetében nem biztos, hogy sikerül, mivel általában még a gyerekei sincsenek a nevén, és az "ombudsmanus" is bevet minden trükköt.
Türelem, hol van még a két év határidő, amit a biztosítók igyekeznek tartani.

solti anasztazia 2011.04.13. 20:20:13

Az a bizonyos "egy-ablak" ugy nez ki egyik oldalan homalyos...vagyis amerre befizetni kell...az szep tiszta...a masik fele,ami az o oldalukon van az homalyos...onnan mar nehezebben folynak ki az infok,foleg penz...
süti beállítások módosítása