Falu.

2011.04.16. 07:01

A házunk előtt magasodó lombhullató fenyő újra zöldbe borult, karcsú testén a tobozok sokasága úgy ragyog, mint menyasszonyi ruhán a rávarrott díszek. A legfelső ágán egy rigó dalolja szerelmes dalát, énekéhez a szárnyát is rázogatja, illegeti magát, mindent megtesz, hogy a távolból válaszolgató párját idehívja. A strófákat egyre jobban cifrázza, a futamok között rövidülnek  a szünetek, bódult széségben szállnak a reggeli ég felé a vágy trillái.

Mint zenekerban a hegedű szólama mellé, egy vadgalamb mély búgása ad kiséretet, ő a szomszédos ezüstfenyő hatalmas ágai között építi szedett-vedett fészkét,. Már a párja is ott serénykedik, turbékolásuk a beteljesült szerelem hangjai.

Tegnap az unokám rámcsodálkozott, amikor azt mondtam, hogy mi falun lakunk. Mi az, hogy falu ? - kérdezte. Tudod kicsim, mi most éppen a lovaktól jövünk, láttad a reggel született kiscsikót, de egy pár órás kisborjút is simogattál, a hazafelé úton egy fácánkakas rebbent tőlünk, az udvaron Berci vizsla üdvözölt túláradó örömmel, most pedig hallgatjuk a rigó füttyét. Na látod, ez a falu !

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr102830036

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

solti anasztazia 2011.04.16. 10:29:34

Ennel egyszerubben es nagyszerubben ezt el sem lehetett volna magyarazni!Ma is tanultam :-)

Paci-ens 2011.04.16. 14:01:20

Tesó!
Megint megfogtál bennem valamit!
Igazán nem tudnám jellemezni azt az érzést amikor szerdán az unokáimmal kimentünk a kertbe "vadászni", és megtaláltuk a hangyákat, a sünike nyomait,és meglestük a fakopáncsot a fenyőfán. Az irásod alapján ennek a két csodálatos gyermeknek tágra nyilt szemeiből utólag azt olvastam ki, hogy, mi most a falura monitoringoztunk.
süti beállítások módosítása