Karrier !

2011.05.11. 09:12

Több mint érdekes helyen kellett ( ezt úgy mondom, mintha kényszerítenének ilyenekre!) vadkárelhárítani. Elég nehézkes szó, rossz az "íze", de sajnos már benne van a vadászzsargonban. A "kárelhárítás" szó mögött - lehet, hogy csak én - valami természeti katasztrófát vélek kihallani, tűzkár, árvízkár, stb. ami azért nem azonos szegény vadak étvágyával, ami ugye a friss vetésekre csábítja őket. A gazdák ugyan sorscsapásként élik meg, ennek megfelelő az indulatuk is.

Tegnap éjszaka egy olyan vetést kellett őrizni, ami közvetlenül egy falu utolsó házánál kezdődött, egy országút és a Duna gátja szegte be - ez utóbbin ücsörögtem. Másodmagammal.  Ezt a gátat, a Dunához jövő-menő horgászok, kirándulók, kerékpárosok is használják. Használták is, még este 10 kor is. Jókorákat csujjogatva  - természetesen világítás nélkül - egy csapat kerékpáros gyerekhad közeledett, akik úgy gondolták, hogy az erdő közelsége, meg a Duna gátja a legalkalmasabb ordibálásra. A töltés oldalába bevackolt vadásszékemről felálltam, hogy azért lássák, hogy nincsenek egyedül, meg a terepjárómról gondolhatták, hogy vadász lehet az a sötét árny. De nem az a réteg volt, akik gondolkodnak

- Te, vazze, ott egy ember áll - állapította meg az egyik. Dehogy ember az, te hülye, az egy szobor, mert nem mozdul! - így a másik.

Azt hiszem karrierem csúcsára értem, már éltemben szobor lettem.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr262894992

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Paci-ens 2011.05.11. 13:32:20

Tesó!
Többszörösen is szerencséd van!
Pro primo-
már életedben kaptál szobrot, pedig ez csak a piszkos kommunista érában járt a csókosoknak.(LE IS DÖNTÖGETTÉK ŐKET)
Pro secundó-
A csujjogatók le is törhettek volna a szoborodból egy-s-mást, ha már kemény, ahogy ezt megtették már többször, ha nem látta őket senki, mert az jó hecc.
Pro terció-
Ez a réteg nem tudja mitől menekült meg, mert ha lőttél volna a levegőbe egyet, akkor nem csak vadkárelhárítást, hanem csujjogó Oszkár elhárítást is teljesíthettél volna, mivel utánuk vad már nem jöhetett.

solti anasztazia 2011.05.12. 21:08:20

:-) Lehet azt mondta a masik,hogy ott az Isten..egyebkent gratulalok a szoborhoz...megyunk a szentelesere csak szoljon..

Acél Csaba · http://acelcsaba.blog.hu 2011.05.12. 21:16:48

@solti anasztazia: a szenteléshez valami jóféle Szekszárdi vörösbort igényel a szobor.

Acél Csaba · http://acelcsaba.blog.hu 2011.05.13. 13:18:43

@Az angol beteg ..érdekes szoboravatás lenne. Többalakos és korhatáros !

Paci-ens 2011.05.13. 21:00:21

@Az angol beteg:
A fejőlánynak biztosítok egy kelyhes alfa-laval fejőgépet!

Az angol beteg 2011.05.13. 22:33:41

@Acél Csaba: :D ...most hogy mondja..egy perpetuum mobile-s fejlesztés sem lenne rossz!
süti beállítások módosítása