Trutyi!

2011.05.21. 16:41

Azért az jól látszik hogy nem mindenki szájáig ér a gazdasági, közéleti trutyi, vannak akik vidáman hajókáznak rajta. Sosem hittem volna, 11, vagy 12 évvel ezelőtt, amikor a fiamnak azt igértem, mire végez, addigra jobb lesz az orvosoknak - hogy a magyar egészségügy ilyen mélyre fog süllyedni, mondhatni lezülleni - akkor rossz jós leszek. A nagypolitika nem foglakozik az orvos-elvándorlással, hallgatólagosan ugyanazt teszi, mint a böszme előd, aki kijelentette, hogy menjen aki akar. Már az utolsó ultimátumot is benyújtották a rezidensek - akik nyolcvanezer körül keresnek, miközben gyógyítanak és tanulnak egyszerre -  miszerint, ha záros határidőn belül nem rendeződik a helyzetük, egyszerűen felmondanak és elmennek.

Erre sem rezdült még csak a pillája sem  - enyhe képzavarral - a kormánynak, ugyanis nem a bőrükre megy a vásár. Visszautalva a trutyin hajókázók képére, ők azok, akiknek "alanyi jogon!!!" jár a legmagasabb szintű ellátás, mondjuk a Kútvölgyiben, soron kívül, szállodai szintű kórtermekben. A pórnépnek meg folyik be a száján a szar.( bocsánat, trutyi ) Kedves képviselő urak, tessenek már ugyan egy urológiai szakrendeléses napon a zsúfolt folyosón, kézben a vizeletes pohárral, mondjuk három órát várni a halálosan fáradt, kimerült orvosra.

Lehet, hogy felgyorsulna az egészségügy helyzetének a rendezése?

Szerző: Acél Csaba

4 komment

Címkék: orvos

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr792921689

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

solti anasztazia 2011.05.21. 20:41:45

Abszolut egyetertek!Mind ezt,amit leirt jollene,ha az emberek tobbsege olvana..,mert sajna ezekbol csak az jon le,hogy az orvosok hibaznak..de,hogy 48 oras ugyelet utan nem lehet teljes erobedobassal dolgozni az senkit nem erdekel..nem csoda,ha elmennek(persze nem az kene legyen a megoldas)

Paci-ens 2011.05.22. 14:59:51

Tesó!
Ha nem fogorvos, hanem orr-fül-gégész lennél, sokkal plasztikusabb megnevezést tudtál volna adni, trutyi helyett(pl.: zöld cepe, bányász genya stb.)
Sajnos alanyi jogon, csak a politikusoknak, és a mezei braziloknak (akikre életveszélyesen vigyáz a roma ügyi ombudiman) jár az az egészségügyi ellátás ami, a sima mezei polgároknak is járna,de részükre egy vizsgálat felér a legkeményebb túlélési gyakorlattal.Én igen kíváncsi lennék a KSH felmérésére, hogy a politikusok "a jól megérdemelt fizetésükből, és mellékes juttatásaikból, a romák pedig a számolatlanul legyártott gyerekeik után járó családi pótlékból, mennyit szánnak esetenként paraszolvenciára, amiből egy Magyar orvosnak az előző két népréteg keresetének,a béka segge alatti fizetése mellett, meg kellene élni"
Mindig tiszteltem az orvosokat,(fogorvosok kivételével?) mert soha nem tudtam igazán megérteni, miért güriznek annyit, mint egy állat, és mi az ami védi őket az elfásultságtól.

Acél Csaba · http://acelcsaba.blog.hu 2011.05.23. 18:54:52

@Paci-ens: Mondhatnám - Tesó - hogy fel is esküdtünk a gyógyításra, de ha ez demagógiának tűnik, akkor a kérdésedre a válaszom az, hogy megszállottságból.Az pedig éppen ott kezdődik, ahol a józan ész végetér.Csak ezért maradt még az a pár orvos szépreményű kishazánkban. Háborúban is volt olyan parancs, hogy kitartani az utolsó emberig.Ez, a halálos itéletet jelentette.Znate?

Acél Csaba · http://acelcsaba.blog.hu 2011.05.23. 18:57:06

Sanyika!
Köszönöm a díszítést, így már mindjárt másképpen fest a blogom.
süti beállítások módosítása