Ezüst !

2011.05.28. 19:56

Még a vállamban és fájós csuklómban érzem a lövéseket, a derekamban meg a Gyenesdiásig és vissza utat, ahol a verseny volt. Lassan hagyomány, hogy ezen a versenyen az eső is ellenfél, ugyanis az - egyébként is a hegyek között megbúvó hangulatos lőtér - egy kicsit sőtét, az elázó lőtábláktól meg szemet rongáló.

Sokan mondták -akik még nem próbálták -  hogy nem is komoly sport az a lövészet, csak bele kell lőni egyet a tábla közepébe, a többit meg ugyanoda. Jómagam - saját szabadalmam a kifejezés, - durrogós jógának nevezem a lövészetet. Ebből a durrogás érthető, illetve hallható, a jóga része szorul némi magyarázatra. Fizikailag a lövészetről "csak" annyit pl. hogy egy-egy edzésen akár háromszázszor is meg kell emelni a fegyvert, hosszú másodpercekig a célra tartani, majd lassan leengedni. Ki lehet próbálni, ha van otthon az a régifajta faszenes öntöttvas vasaló. Lehet emelgetni !

De nem csak fizikai része van a lövészetnek, hanem szellemi is, ami azt jelenti, hogy minden egyes lövésnél rettentően kell koncentrálni, a külvilágot kiiktatni és a következő lövést "agyilag" megkomponálni. Ettől lesz hasonlatos a jógához.

Megkérdeztem az unokám, melyik érem a szebb, az arany, vagy az ezüst. Szerinte az ezüst. Nyertem neki egyet.

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr582939534

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

solti anasztazia 2011.05.29. 20:45:37

Gratulalok!Szep teljesitmeny!
Ha csak az a karjat emelgeti valaki annyiszor mar az is faraszto gondolkodas nelkul..a fegyveret meg volt alkalmam felemelnem,nem publikus,de beleremegett a karom..

Paci-ens 2011.05.30. 05:21:07

Tesó!
Gratula,az ezüsthöz!
Ne csüggedj, előbb utóbb a puskát is tudod majd ilyen eredménnyel kezelni, csak meg kell szoknod, hogy a céltábla nem mozdulatlan.
Sztázi kommentjéhez pedig ismételten csak gratulálni tudok, mert nem öreg az akinek a fegyverétől remeg a kéz!

solti anasztazia 2011.05.30. 20:47:51

@Paci-ens: :-) ne de Paci-ens...
Doki ez a kep nem semmi,ki tudja kit latott a celtabla elott..jaj annak!

Acél Csaba · http://acelcsaba.blog.hu 2011.05.30. 22:23:45

@Paci-ens: No de Tesó!... kommented hajnali időpontban íródott, gondolom, még csak a tested volt ébren...a jómodorod mélyen alukált...(és nem ejakulált, mielőtt ezt a labdát is leütnéd.)

Paci-ens 2011.05.31. 04:46:36

Tesó!
Azért a lőlap nem hazudik.
Tíz lövésből két találat, igaz nem akármilyen.
Ketten indultatok, és spóroltál a lőszerrel?

Acél Csaba · http://acelcsaba.blog.hu 2011.05.31. 05:18:26

@Paci-ens: ..én is tudok ám örülni, ha sikered van!

Paci-ens 2011.05.31. 07:05:31

@Acél Csaba:
Én akkor is tudok neked örülni ha nincs sikered, mert szeretlek.
süti beállítások módosítása