Vonalkód!

2011.05.31. 06:14

Kaptam egy levelet, a nevem és címem fölött egy jó hosszú vonalkóddal. Először az jutott eszembe, hogy árúcikk lettem, a pénztárnál egy ügyes kis valamivel leolvassák és már ott is díszeleg az értem fizetendő összeg a pénztárgép kijelzőjén. Ha meg nem ez a vízió érvényes, akkor mi lehet az a sok kis vonalka, vastagok, vékonyak egymás után és jó hosszan. Az még rendben van, hogy a nevem és címem vonalkódos, hiszen az hagyományosan is oda van írva, de mit jelenthet a többi?

Életkorom?, foglalkozásom?, szemem szine?, fogaim állapota?, esetleg nemi identitásom?, vagy valamiféle hovatartozásom?, és még sorolhatnám, hiszen sok kis pöcök , sokmindent jelenthet. De mit és kinek? Ennél precízebben már csak a DNS-em hordozza az énemet, igaz, ahhoz nem kell levelet írnom, elég, ha akármilyen testváladékot küldök.

Ha meg véletlenül mégsem titok, hogy mit jelent a nevem fölött az a sok kis vonalka, akkor úgy lenne a dolog korrekt, ha a feladó is vonalkóddal mutatkozik be, ami éppen annyi részletet tartalmaz, mint a sajátom. Természetesen a kód megfejtését is mellékelve.

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr902945127

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Paci-ens 2011.05.31. 13:32:10

Tesó!
Igazán nem értem, hogy mi a rákot zavar az a pár különböző vastagságú vonalka, amikor már régen árucikkek vagyunk régóta.Személyes (állítólag védett?) adatainkat adva véve cégek kaszálnak nem kis pénzeket
Én lassan visszasírom a régi hagyományos rabszolgatartást, mert még abban az időben a Gazda pároztatott minket, pénz nélkül.Bezzeg most a pénzünkel a Gazda kufárkodik,( most vett meg 21% moll részvényt, csak nem tudom mennyi benzinnel) és még ráadásul kufircolni is csak számla ellenében az önkormányzatok által kijelölt türelmi zónában lehet, ha van.
Egy már biztos, hogy ha ez így folytatódik, akkor akár van kijelölve, akár nem, én türelmi zónán kívül is..........., mert tele van a kalucsnim.

Az angol beteg 2011.05.31. 13:35:42

Amíg darabra, kóddal ellátva mérnek, tartanak számon bennünket nem igazán fejlődünk jó irányba....1984-ig még eltalálhatunk......pedig már az ősember is (tulajdondonjogán kívül)jelezte kis alkotásain az egyedi, sajátos vonásokat. Egyfajta kölcsönösség méltó lenne az emberhez én is úgy gondolom.
süti beállítások módosítása