Magna Cum Laude

2011.06.19. 20:07

 

A pálinkához való viszonyom, helyesebben iszonyom kell újraértékelni. Pálinka kóstolóra szólt egy meghívás, azt hiszem a helyét is mondhatom, a Szekszárdról Siófokra vezető út mentén, Harc községbe. Egy családi manufaktúra működik ott, igényesen, magas színvonalon.

Maga az üzem is lenyűgöző, a vörösréz üstök és a rozsdamentes acél csövekkel összekötött  tartályok, motorok, labirintusa, ahol mindent számítógép vezérel. Bizony jókora lépés nagyapám által barkácsolt "szeszgyárához" képest, igaz egy percig sem bánta az öreg, ha elkobozták a fináncok, pár nap múlva egy rossz lábasból, meg némi rézcsőből, már működött is az új. 

No és az ízek ! A valódi és nem belemagyarázott ízek, ahol a kajszi az kajszi illatú, a besztercei szilva meg egyenesen királyi ! Ha jól emlékszem, 47 féle pálinka készül ebben az üzemben, mondjuk olyan furcsaságok is, mint a répa pálinka. 

Kóstolás közben kellett igazat adnom a Magna Cum Laude együttes Pálinka Dalának, ami egy részlete így szól: "Az istenek könnycseppje gyógyír, Bánatra, örömre, Én téged fogadlak egyszer majd, Gyermekként örökbe."

Ha nem is adoptálom a pálinkát, de a véleményem revidiálom. Valóban létezik finom, fantasztikusan finom pálinka is. Nem csak a gatyaszaggató !

Szerző: Acél Csaba

5 komment

Címkék: blog bor

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr412998259

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Paci-ens 2011.06.20. 05:25:06

Tesó!
Sajnos ami megfelelően kelleti magát, és jó, azt fogyasztjuk, legyen az akár pálinka, vagy ?.
Csak az a baj, hogy mindkettőtől megkótyagosodunk, még ha mértékkel is.

Az angol beteg 2011.06.20. 10:34:37

Na széép....most mehetek pálinkát venni...olyan szépen leírta, hogy ingert kaptam.

Acél Csaba · http://acelcsaba.blog.hu 2011.06.20. 17:53:58

@Az angol beteg: ezekkel a pálinkákkal le lehetne alázni a nyugati világ összes csícsás tömény italát. Mondjuk még az unicum az, ami felkerülhetne a dobogó második fokára.

solti anasztazia 2011.06.20. 20:35:43

Hat ezekhez sajna vagy nem sajna,de nagyon nem ertek..de elhiszem,ha On mondja...

Az angol beteg 2011.06.20. 21:36:45

@Acél Csaba: ...na most meg unicumért mehetek vissza...na jó csak vicceltem az van itthon :-) Elhiszem, hogy kifogástalanok. Én már a "puszta" leírástól is kéjt érzek :-)
süti beállítások módosítása