Spekuláció.

2011.07.12. 13:46

A spekuláció szó eredeti jelentése az, hogy magvas, okos gondolatokat vet fel valaki, ami további eszmefuttatásokat ébreszt. De ez a cselekvést jelentő szó, főnévvé vált, lett belőle a tőzsdék pénzlovagjainak, a spekulánsoknak foglakozása. Kire és mire is spekulálnak ezek az emberek. Először is maguk gyors meggazdagodására, másodszor pedig más emberek, de akár országok gazdaságának a tönkretételére is, amiből persze óriási hasznot húznak.

Ne menjünk messzire, egyik "hazánkfia" is majdnem leszkanderozta a legnagyobb magyar bankot, mert neki ebből haszna származott volna. Gazdasági válságok, eladósodott államkincstárak, elszegényedő emberek, egekbe emelkedő üzemanyagárak stb. maradnak a spekulánsok furfangja nyomán. Csillogó bankok takarják ezeket a - majdnem azt mondtam, hogy bűnözőket - akiknek semmi nem szent, csak a pénz - és ha kell, a saját országukat is padlóra küldik.

Üldözik a korrupcióval gyanúsakat, üldözik a fehérgalléros bűnözőket, mindenkit üldöznek, csak a nagy vagyon miatt már a kis lúdtalpas hatóság által el nem érhető spekulánsokat nem. A legújabb hír, hogy az olasz gazdaság megingott, de erre a spekulánsok is rátettek egy lapáttal. Már indultak is a valuta árfolyamok minden irányba, ahogy éppen a spekulánsoknak jó. Mi meg - "áldásos" tevékenységük miatt - nem tudjuk fizetni a havi részleteket. Csak csendben kérdem, nem lehetne ezeknek az ügyeskedőknek is a farkára ( bocsánat, sarkát akartam írni, de így sem rossz.) lépni?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr523060504

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

solti anasztazia 2011.07.12. 20:30:13

Hu..nehez vizekre eveztunk..ezt a nyaralas valtotta ki Onbol..?Ez sajnos nem fog valtozni szerintem,persze meg attol abszolut felhaborito:-(

Acél Csaba · http://acelcsaba.blog.hu 2011.07.12. 21:37:41

@solti anasztazia: Sajnálom, hogy az Erdélyi beszámolómat ezzel a témával megszakítottam, de vannak dolgok, amik kibuggyannak belőlem, mint a romlott kaja.
süti beállítások módosítása