Csíksomlyó.

2011.07.15. 10:39

Csíkszereda városközpontját a híres hírhedt rezsim modernizálta, a bérkaszárnyák földszintjén bankok és hívatalok sorjáznak. Egy ultramodern ( rettenetes) templom képe zárja az utca végét.Itt lehet parkolni - szóljon a város mentségére, - túristacsalogató áron. Ha jól emlékszem 3,5 RON/ nap. A városnak mégsem ez az igazi központja, hiába erőltették, hanem a régi városrész, macskaköves utcájával, kerthelyiségekkel, boltokkal, szobrokkal, stb. A színes forgatagba sok kéregető cigány is vegyül, nagyon nehéz lerázni őket.

Csíkszeredáról Csiksomlyóra könnyen el lehet találni, hiszen a két helység - gyakorlatilag -  össze van nőve. Bizony nagyon látszott a pünkösdi búcsú nyoma, rengeteg szemetet sodort az erős szél, a csodálatos nyeregben pegig a "tojtoj" vécék harsány kék színe virított. Azért monjuk meg őszintén, három hét alatt el lehett volna takarítani a sok szemetet. A hűvös idő, a csepergő esővel - számunkra- "jót tett" a helynek, elmaradtak a túristák, a kegytemplom is szinte üres volt. A Csodatévő Szűzmáriához vezető lépcsőnél sem kellett várni, szerencsére...!

Ezen a napon még Gyimesbükkbe, az ezeréves határhoz is elmentünk,de erről majd legközelebb...! 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr763069421

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Acél Csaba · http://acelcsaba.blog.hu 2011.07.15. 11:33:06

Sok kép is készült, de red-alert, írásaim "illusztrátora" nem jelentkezik, bizonyára nyaral.

Az angol beteg 2011.07.15. 22:00:06

..kicsit én is megrökönyödtem az illuzióromboló csíkszeredai templom vizualizált képe előtt. Nem gondoltam, hogy ez várja ott az embert. Doki realisztikus ábrázolása mindenféleképpen érték az odaigyekvőnek.

Ahogy az egész bezsámoló érték, de azért nem bírok a véremmel és ki kell jelentenem, hoyg érdekfeszítve várom (holott tudom hogy odébb van és sok szép dolog előzi még meg) a Gyilkos-tó beszámolót. Fogalmam sincs miért, de az ató rendkívüli jelentőséggel bír életemben...pedig nem is láttam. Első látásra szerelem volt. Nem tudom mivel fogott meg...de fontos, nagyon fontos lett számomra.

solti anasztazia 2011.07.17. 09:37:11

En Varazdin varosaval jartam ugy,hogy az ovaros es ujvaros kozotti kulonbseg lepett meg nagyon...mennyivel szebb a regi..
süti beállítások módosítása