Na végre..

2011.08.19. 17:25

....letelt a holt-idény, előkerültek a sörétes puskák és a múlt év óta egyre szaporodó galambok vadászata a tegnapi nappal elkezdődött. Ha jól emlékszem, az elmúlt bő fél évben csak egyszer volt a kezemben a sörétes, akkor egy-két korongra lőttem, de valahogy nekem nem ízlik a korongozás. Olyan "mű-izé", mint a ...na ezt hagyjuk. Tehát gyakorlás kizárva, ilyenkor marad a több évtizedes rutin, de még az sem elég. A berozsdásodott reflexenek fel kell gyorsulniuk, az állóképességet is vissza kell szerezni, szóval lesz mit tenni az elkövetkező hetekben. Rajtam és a "szokásos" lelkes kis csapaton nem fog múlni. Gerle meg van - rengeteg.

A szezon elején igen érdekes a lőtudomány. Mutatós lövéseket követnek  bosszantó hibák, de mi is lenne, ha minden lövés találna. Nem szeretem a vadászati statisztikákat, nem darabszámra mérik  a sikert, ezért maradjunk annyiban, hogy eredményes, szép és fárasztó nap volt. Ja, a harmincegynehány fokos hőséget ki ne hagyjam az "élvezetek" közül.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr263165370

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Paci-ens 2011.08.19. 18:25:08

Tesó!
Elutazásom előtti utolsó megállapításom, hogy nem szereted ha víz íze van.
Gyakorolj mert, ha hazajöttem, jövök az unokámmal gerlét pucolni!

Az angol beteg 2011.08.19. 19:30:06

¤*¨¨*¤.¸¸...¸.¤*¨¨*¤.
\¸.¤ !!GERLE SZEZON!!¤*¨*¤.
.\¸.¤*¨¨*¤.¸¸.¸.¤*¨¨*¤.
..\
☻/
.▌
/ \

sentinelle 2011.08.19. 23:23:44

Aki vadászik, tudja, hogy mielõtt lõ, elõször fel kell ismernie a kérdéses faj vadászható-e. Máris mutatkozik az elsõ kérdés: Vadgerle vagy balkáni gerle-e? Elkülönítésükben a röpképük segít. A vadgerle faroktollai alulról feketék s végükön élesen elkülönülõ fehér sáv látható, a balkáni gerle faroktollai alulról nézve a tövüknél sötétek, majd a farok végén széles fehér sáv van. Tollazatuk színben eltér, s talán laikus szemmel azt mondhatnánk a vadgerlére, hogy tarka a balkánihoz viszonyítva. Méretbeli különbség is mutatkozik mintegy 50 gramm, - na most előbb mérni,(de hogy kerül a mérleg a levegőbe? ) aztán lőni, vagy színkép szerinti osztályozás,- lövés, majd a földön mérés? Ezért csodálom néha magamat is, hogy mire vagyok képes, egyszere egy időben. Na de a hardveres gyorsitás mint tudjuk csodákra képes!

Acél Csaba · http://acelcsaba.blog.hu 2011.08.20. 05:59:29

@sentinelle:kardinális kérdés a sorrend. Öreg rabsic monológja: előszőr jól agyonlüvöm, aztán megnézem, hogy mit is.
süti beállítások módosítása