Bronz.

2011.09.04. 20:44

Pedig milyen egyszerűnek tűnik. ( Nem az, de erről majd később ) Mármint a lövészet. Még konkrétabban a pisztolylövészet, amit még aktívan űzök, dacolva a közelmúlt sorozatgyilkosai miatt kialakult "össz-népi " ellenérzéssel. A véleményem ezügyben már korábban kifejtettem, azt gondoltam, hogy legalább a szakma - magyarán a rendőrség és az un. "szakértők" - a helyére fogják tenni a dolgokat. Azaz, nem a fegyvertartási szabályokat  kritizálják és - annak szigorításáért ágálnak -  hanem az elkövetők elméjét, vagy indítékait vizsgálják. 

Egy pszichológusnak titulált "szakember" azt találta mondani a közelmúlt családírtási története kapcsán a TV-ben, hogy aki fegyvert vásárol - most jól tessék figyelni - annak valami sanda szándéka is van vele !! Nagyon nehéz higgadtan véleményezni ezt a  baromságot, sőt vádat, ami a fegyverekkel rendelkező sportlővőket érte. Higgadtságot parancsolva magamnak, azért ezt, az egész sportág nevében kikérem magunknak ! Elmeorvosi vizsgálatra a pszichológus úrnak lenne szüksége.

Szóval egyszerűnek tűnik - ahogy az elején írtam - a lövészet, a hétvégi országos versenyen mégis sokat bakiztam. Az fel sem merült bennem, hogy a csütörtöki, egész napos gerlézés fáradalma jött ki rajtam - ugyanis ilyen "zsenge", közel hetven éves  korban még gyorsan regenerálódik az ember.  Valami csapat-bronz azért összejött, miután az ellenfelek is tudtak hibázni. Úgy látszik, mégsem egyszerű  ez a sportág.

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr933202712

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Paci-ens 2011.09.05. 05:55:00

Tesó!
Imádom Benned ezt a naiv, sorozatosan elkövetett rácsodálkozásaidat a médiákban leadott bulvár hírekre( sajnos már mind az,talán kivéve a Katolikus krónikát).
Régóta tudott dolog, hogy ha hülyét akarsz látni, akkor nem az értelmi fogyatékosokat kell megnézni, mert ők csak mások, hanem menj el pszichológushoz.
A rendőrségnek nem az a dolga, hogy az agyilag zokni nyilatkozók agymenéseit korrigálja, hanem szolgálni, és védeni, szolgálni a mindenkori hatalmon lévő politikai elitet, és védeni őket az intézkedéseik ellen háborgó emberektől,valamint minél több pénzt beszedni a fegyvertartási engedéllyel rendelkező potenciális gyilkosnak kikiáltott embertársainktól.
Atya Isten! Rá kell döbbennem, hogy ha betű szerint veszem figyelembe a fegyver szó jogi megfogalmazását, akkor én egy potenciális gyilkossal élek együtt, mert akkora konyhakései vannak, hogy csak. Igaz ez fordítva is fent áll.
Kíváncsian várom, hogy mikor kötelezik a háziasszonyokat fegyvertartási vizsgára, és mikor vezetik be az engedélyezett méreten felüli késekre a kötelező műszaki vizsgát.

Acél Csaba · http://acelcsaba.blog.hu 2011.09.05. 08:03:38

@Paci-ens: De azért az mégis felháborító és súlyosan diszkriminativ, hogy minden fegyvert tartó emberben - ez a "szakértő"- potenciás elkövetőt sejt.Még az sem baj, hogy ezt kimondja. De az már igen, hogy ezt a riporter - mint választ - elfogadta,mintegy kimutatva a véleményük azonosságát.

Az angol beteg 2011.09.05. 17:05:56

Bízom benne,hogy azért az emberek kellően megtudják szűrni a beérkező információkat, a kül. dolgokhoz, hatásokhoz megfelelő kritikai megközelítést tudnak passzintani.

Az angol beteg 2011.09.05. 17:11:01

...és abban is bízom, hogy József Attila szavaitól kevésbé fogok eltérni, mert hogy a mai naptól, nem egész népemet, de középiskolás fokon tanitok-nevelek a helyi gimnáziumban (is):-)

Acél Csaba · http://acelcsaba.blog.hu 2011.09.05. 18:43:48

@Az angol beteg: ez egy új információ, ha nem tévedek,a gimnáziumi oktatás szerepelt a vágyak listáján...!Gratulálok !

Az angol beteg 2011.09.05. 19:25:18

@Acél Csaba: Köszönöm szépen! Szerepelt!..de nem az első helyen..:-)

Az angol beteg 2011.09.05. 19:34:02

@Acél Csaba: ...és igen: nagyon friss információ...lehet lesz még újabb is...de az még képlékeny, tehát szóra igazából nem érdemes.

solti anasztazia 2011.09.05. 20:39:33

Gratulalok en is..de jo itt sok gratulaciot lehet kuldeni...
Doki,en a gerles bejegyzest mikor olvastam eskuszom arra gondoltam,hogy "mi lesz hetvegen?"mivel tudtam,hogy versenyre megy..persze helyt allt es buszke vagyok ra!

Az angol beteg 2011.09.05. 23:01:03

@solti anasztazia: Köszönöm. Jó hogy az ember itt is tud gratulálni igen.. de csak élő gitárkoncert az amivel beérem.
süti beállítások módosítása