D. GY. az új igazgató.

2011.10.26. 09:23

Tanulságos gondolat, miszerint a kimondott szó és a kilőtt nyil nem vonható vissza. Miután a nyilazásról már "leszoktunk" így annak hatását is a szó erejéhez, hatásához kapcsolhatjuk, persze némi fantázival. A szerelem is Ámor nyilaként jelenik meg a szóképekben, de nyilként hatol a lélekbe a bántás, a gonoszság, de még a fájdalom is a testbe. Nyilaló fájdalom - szoktuk volt mondani. De maradjunk csak a szó nyilazó erejénél. 

A kimondott szó hatása olykor kiszámíthatatlan. Miután a kommunikáció alapja, így az emberi kapcsolatok alfája. Magában hordozza ugyanakkor a tévedés lehetőségét. Gyakran - egészen mást vált ki - mint az eredetileg szándékolt volt, de a fő kérdés, hogyha már visszavonni nem lehet, akkor lehet-e korrigálni. Mondjuk ki kerek-perec, bocsánatot kérni és bevallani, hogy tévedtem, elnézést. Igenám, de ehhez már emberi értékek kellenek, egyetlen szóval - jellem. Nagybetűs JELLEM ! 

Ezen hosszú bevezetés után térnék a lényegre, mégpedig arra, hogy van Budapestnek egy főpolgármestere, aki hozott egy buta, meggondolatlan, politikai döntést, miszerint a Bruce Willis magyar hangjára bízta az Új Szinhát igazgatását. Aki egy kicsit is ad magára, annak hányingere van ettől az embertől - no nem mint színésztől, hanem mint egy szélsőséges  zavarodott eszméktől fertőzőttől -  ezt már a főpolgármester is tapasztalhatta - de döntéséhez ragaszkodik, nem hátrál. Ez pedig már nem karakánság, hanem a primitív, buta gőg.

Őszintén bevallom, nekem ettől kezdve ez az ember egy nulla, egy senki. Ugyanis nem tud elnézést kérni és annyit kinyögni, hogy tévedtem, mégpedig hatalmasat. Csak arra lennék kíváncsi, hogy belül a lelke mélyén- ha van neki - belátta-e tévedését, vagy csak valamelyik politikai kurzusnak a szolgájaként ragaszkodik a neki kiosztott szerephez és DGY-höz.

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr313330650

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Az angol beteg 2011.10.26. 18:51:48

Politikához nem tudok hozzászólni. Viszont a nyilazós gondolatfuttatás, elv, tévedés, korrigálás vonalhoz talán igen. Mikor erősebb egy jellem? Ha kitart elve, elhatározása melett? v. ha erősebb a megbocsátás és tolerancia képessége az emberben? Véleményem szerint legtöbbször van, lenne lehetőség korrigálásra, mivel változunk, (jó esetbe)fejlődünk, másképp látunk dolgokat az idő előrehaladtával. Ennek a "változás-faktor"nak lehetőségét rá kell tudni vetíteni a másik emberre. Ma ilyen, holnap olyan ha más hatások érik... (ámor nyila is ezért nem lesz tartós sok szívben, mert tulajdonosaik más irányba fejlődnek). De az emberek odafelé élik az életet és csak visszafelé értik meg...jó esetben. Ilyen alapon működhet a 'mindenkinek jár mégegy esély' elve.

solti anasztazia 2011.10.27. 20:11:19

Nem akarok okoskodni,de mintha ezt a temat hallottam volna mar a heti hetesben is kibeszelni(bocs ha tevedek).

Acél Csaba · http://acelcsaba.blog.hu 2011.10.27. 20:47:02

@solti anasztazia: ..nem csak ott. Minden - magára valamit is adó közösség - tiltakozott már DGY és a Csurka kettős ellen. Sajnálom,, hogy Csurka nem maradt meg a Döglött aknák-nál,amit nem mellesleg a híthű kommunista Major és az erősen konzervatív Kállai Ferenc vitt sikerre.Érdekes, hogy az "átkosban" milyen jól megfértek egy szinpadon.

Paci-ens 2011.10.28. 13:18:25

Szia Tesó!
Először is szeretnék minden kommentezőnek köszönetet mondani,a felém irányuló jókívánságokért.
A probléma a saját hülyeségem miatt következett be, mivel a borostyán benőtte az esőcsatornát, és én úgy próbáltam megoldani a helyzetet, hogy a létrát a kerítésre feltámasztottam és miután elértem a megcélzott munkaterületet az azonnal elkezdett dőlni. Mivel sajnos nem tudok repülni ( ez ugrás közben derült ki)öt méter magasból potty lett.
Innen az irány az ország legnagyobb marhavágóhídja a baleseti sebészet, ahol tizennyolc órát vártam az előkészítőben a sarokcsont műtétre, meztelenre vetkőztetve, egy szál lepedővel letakarva. Szerintem még a proszektúrán is jobb, mert ott nem érez az ember semmit.
Lényeg az hogy a műtét sikerült, öt darab 7,5 cm- es csavarral, másfél óra alatt.
Mobilizáltak mankóval, de hat hétig nem léphetek a patámra, és felpócolva kell tartanom.Ez sajnos folyamatos fekvést jelent, ami a legnagyobb szívás, mivel sehogy sem tudok elmenekülni az asszony tanmeséi elől.
De ma megpróbáltam, hogy tudok e vezetni,és nagyon jól megy a négykézlábalás is.
Holnap már én viszem a fiamat kocsival versenyre.?.
A témához:
A főpolgármester egy politikai csőd, egy bunkó paraszt.Eddigi megnyilvánulásai is,vérlázítóak.
Mennem kell, mert ha rájönnek hogy nem fekszem lábam nyújtva, szétrúgják a hátsómat.
süti beállítások módosítása