Gyilkosok?

2011.11.11. 17:39

Látszott Ernőn, hogy nagyon bántja a dolog. - Gyerekek, tegnap itt még tizenhét kakas szaladgált, a nádasnál is vagy öt - hová lettek? -  megáll az eszem, itt valami történhetett - morgott folyamatosan. Éppen egy kis akácoson csörtettünk át, a múlt évben itt szaporán pattogtak a kakasok, de most kongott az ürességtől, a két kutya fejetlenül rohangált a sorok között, ők is meg voltak lepve, hogy nincs benne felhajtható madár.

A szúrós ágak miatt, felfelé nem is nagyon néztem, inkább a lábam alá figyeltem,így vettem észre egy őztetemet. Szerencsétlen pára a nyakánál volt lerágva, tipikus kutyagyilkolás. Rögtön érthető lett a csend, ahol kutyák kóborolnak egész éjszaka, ott sok jóra nem lehet számítani.

-Ismerem a kutyákat, négyen vannak, a közeli tanyából valók - morog Ernő - de nem tudok velük mit kezdeni, mert ha kilövöm őket, már jelent is fel a tulajdonos. 

A jelenlegi törvények a vadorzóknak, a gátlástalan gyilkos kutyáknak kedveznek, a vadász kénytelen tűrni a kóbor kutyák garázdálkodását, ha nem akarja, hogy bíróságra járjon. Mint ahogy az emberek közül is el kell zárni egy életre a gyilkosokat, a gyilkos kutyákra nyogodt szívvel ki lehetne mondani a halálos itéletet. De mielőtt ezt tennénk, a lelkiismeretlen gazdát kellenene felelősségre vonni. Ugyanis a kutya csak annyit- és olyat tesz, amire lehetősége adódik. 

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr863371196

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Paci-ens 2011.11.12. 06:58:32

Tesó!
A gazdákat kellene büntetni!
Ha azonosítható a kutya tulajdonosa, keményen be kellene hajtani, az általa okozott kárt, és el kellene tiltani a kutyatartástól.
Ha a szerencsétlen ebek nem kapnak enni, kénytelenek gondoskodni magukról, aminek az a következménye, hogy, komoly kárt tesznek a vadállományban.
Ha jövő évben bevezetik az ebadót, akkor el fog szabadulni a pokol, mivel ezer számra verik ki a kutyákat.
süti beállítások módosítása