Oroszlánkirály!

2012.01.23. 19:33

A pózolás, a fogak csattogtatása,  a szőrzet felborzolása, és sorolhatnám vég nélkül, a hatalmi harc részei. A hatalom pedig egyet jelent azzal, hogy a legerősebb, a legéletrevalóbb domináns hím tulajdonságai öröklődnek.  Mármint az állatvilágban. A faj megmaradásának ez a záloga. Gének üzente túlélési parancs. Ezt ki kell hangsúlyoznom, mert jócskán megváltozott bennünk, emberekben ez az "üzenet." ami szerint, már "csak" a hatalom kell, a  feltétel nélküli uralom a "horda" fölött.

A hatalmi harc egyik színtere a politika lett. Változnak benne a vesztesek és nyertesek, de a szlogen ugyanaz, vesszen a vesztes. És legyen király a nyertes. Lassan rátérek a lényegre. Tehát lett király, akinek szava szent  és sérthetetlen - alattvalók csüngenek ajkán. Egy király, mint az oroszlánkirály - ha mordul, messzire hallik, fenyegetésre az egekbe szökik az Euró, ha belesántul is a falka, akkor is kitart, mert ha egyszer így mondta, így is marad.Azután szóltak. hogy nem kéne morogni, mert  éhen fogja veszejteni népét, akkor azután ülhet a trónusán egyedül. Ekkor már szelídebb lett a hang, helyeslő bólogatás a dorgálásra. Nem is maradt el az elismerés, mára már 300 Ft. alá esett az Euró.

Kedves oroszlánkirály. Rohadt sok pénzünkbe került ám, a két morgásod közötti időszak. 

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr823741504

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Paci-ens 2012.01.24. 04:50:59

Tesó!
Nem csak a fogcsattogtatás, pózolás a hatalmi harc részesei, hanem az előző király utódainak könyörtelen kiirtása is, és nem csak az állatvilágban.
S lőn új király, akinek a szava szent!
De a falkája nyomában ott vannak a hiénák és a sakálok,akik nem mulasztanak el egyetlen lehetőséget sem, hogy a prédából kivegyék a részüket.
Értelemszerűen a növényevők isszák meg mindennek a levét.
Kellene már végre egy vegetáriánus király.

Paci-ens 2012.01.24. 04:54:55

@Paci-ens:
Én imádom a spenótot, a bablevest, a kelkáposztát, mert nem kell megrágni!
süti beállítások módosítása