Hófúvás!

2012.02.04. 20:12

Két napja esik a hó, hordja a szél, méteres hótorlaszokat alkot. Miután ez nem a fővárosban történik, hanem itt Baranyában - ez senkit nem érdekel. ahogy mondani szokták a hó fogságába kerültünk. Jól be lettünk zárva, főleg itt a dombtetőn, ugyanis az innen le- illetve felvezető meredek út ilyenkor egy sípálya. Mondjuk a gyermekek örömére.

Autóval nem lehet elindulni, még terepjáróval sem, a boltok ellátása is akadozni fog, úgyhogy abból kell főzni, ami otthon van. A paprika TV sztárszakácsa jut ilyenkor eszembe, a Gordon Ramsay, akinek szívesen adnám feladatul, hogy kétnapos kenyérből és üres hűtőből hozzon össze valami finomat. Úgyhogy ennél a hisztis Gordonnál megboldogult nagyanyám is többet tudott, mármint nagyapám szerint. Az én Rozálom szarból is tud kétfogásos vasárnapi ebédet rittyenteni  - mondogatta barátainak. A háború utáni években ez nagy erény volt.

Ha még több napig tart a havazás, elő kell venni a nagyi receptjét.

Szerző: Acél Csaba

1 komment

Címkék: havazás

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr64066360

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Paci-ens 2012.02.05. 05:28:15

Tesó!
Egy napos késéssel minket is elért az áldás. A kaput sem tudom kinyitni.
Sürgősen add meg a nagyi receptjét!
süti beállítások módosítása