Segítség, lopnak !

2012.02.27. 09:25

- Állj, pénzt, vagy életet ! No de kedves rabló bácsi, már mindent elvettél, az élet nyögve élhető, a fürgébbek megszöktek, ne már bennünket tessék lerabolni nap, mint nap !

Ha a párbeszéd nem is így hangzott el, de a rablás megtörtént. Nem is az 5000 Ft elrablása a fájó, hanem a módszer.Mert hogy a vállalkozókat még valami második kamarába is beleszuszakolják, aminek értelmét senki nem tudja megmondani. A stílus pedig valóban az első mondatom szerinti, ugyanis nekem, nekünk kell valamilyen módon eljuttatni ennek a fantom kamarai akárminek a kért összeget, anélkül, hogy annak átvételéről kapnánk elismervényt. Még egy nagyon utált sárga csekk erejéig sem tiszteltek meg bennünket. Merthogy "ügyfélkapun" keresztül is lehet fizetni. Egy falusi cipész és az ügyfélkapu - na ne mán'  Ahogy Rózsa Sándor sem adott számlát a lefosztottakról, ezeknek a befizetéseknek sincs nyoma. 

A hírös betyárban  legalább volt annyi tisztesség, hogy a gazdagokat lopta.

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr624212904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Paci-ens 2012.02.27. 10:08:01

Tesó!
A kékszakállú Vágner Úr, erre a felszólításra azt mondta, hogy életet.A vita végén még a rablóbácsi pisztolya is az Ő kezébe került amit rögvest be is váltott volna az első kocsmában egy kis italra, ha az ajtón kilépő Fülig Jimitől, nem kapott volna egy mindent elsöprő pofont.
De sajnos nem Rejtő Jenő forgatókönyve szerint zajlanak az események.
Itt szabad a rablás, a kormányzó párt részéről.
Amit ők mondanak az Isteni kinyilatkoztatás, és verdikt, ha nem is minden esetben, mert ha nekik hoz hasznot az ellenkezője, akkor tévedtek.
Rogán Antal beadott indítványát elfogadta a parlament, miszerint azokra a telkekre, melyre építési tilalmat rendeltek el, nem lehet kivetni telekadót.
Pénteken jött a határozat az önkormányzattól melyben kiróják a telekadót 100000 ft.felett.
Hol van a Te iparosodási illetéked ehhez képest?
Pariban csak ott van, hogy mind kettő jogtalan szabad rablás, pénztárcától függetlenül.

Acél Csaba · http://acelcsaba.blog.hu 2012.02.27. 10:33:25

@Paci-ens: na jó, persze, hogy megadóztatják a Bahamákon lévő, két kilométeres tengerparti sávval, saját korallzátonnyal rendelkező fél Magyarországnyi telkedet.

Paci-ens 2012.02.27. 19:39:13

@Acél Csaba:
Különben sem két kilométer mint a Tied,hanem csak másfél,és én bevallottam, nem úgy mint Te, és jachtom sincs mint Neked.

csőrike1 2012.02.28. 00:15:52

Ez a kamarai regisztráció vérlázító.
Jogszerűsége pedig megkérdőjelezett.
Ugyanis attól, h regisztrál a vállalkozó, még nem lesz kamarai tag, csak őt nyilvántartják. Most keresem az indulattól mentes, disztingváltnak tűnő szavakat.... Ugyanazokat az adatokat tartják most nyilván a kamarában, amit az apehnál is. Adószám, székhely, telephely, tevékenységi kör, vállakozás volumene és elérhetősége.
Ennek nyilvántartására nem elég a cégbíróság, az okmányiroda, az apeh, az önkormányzat..... no komment....
most disztingváltam közben egyet...
Ráadásul adók módjára az apeh lenne hivatott behajtani, ha a vállalkozó nem fizeti be. De egyébként ennek az elvonásnak az a neve, hogy kamarai hozzájárulás. Nem semmi. De várjá má... a legeslegcsúcsok csúcsa /ahogy Hofi szokta vót mondani/ h csak bankszámláról lehet utalni. Nincs sárga csekk. Többször, önmagamból kifordulva felhivtam a kamarát, h mit tegyen a falu végén az a kisiparos , aki nem kötelezett bank számla nyitásra az hogyan rendezze. Azt mondták, akkor utalja valaki máséról. Nóóórmálisak?
MOndtam, az egész pereputtynak nincsen bankszámla, akkor? Hát akkor utazzon be a kamarába, mert akkor csak a helyszinen tudja befizetni.
Na akkor elszakadt a cérnám. Ez már több mint arcátlan cinizmus.
Először is ezért a pénzért semmit sem fogunk kapni, nem is adó, de kötelező, és még adott esetben utazzunk 60 km-t hogy hozzájáruljunk a jólétükhöz.
Na erre varrjunk gombot kedves itthon maradt Honfitársak!

Ui: ...hab a tortán..
Ma a pécsi kamarában azért nem akartak átvenni regisztrációs lapot, mert szerény kis falumról nem bírták tudni, hogy az Baranyában leledzik.
Aztán amikor ez már tisztázódott, akkor azért nem akarták átvenni, mert hogy a helyszinen fizessünk. Mondtuk, h mi már átutaltuk. Ilyen fejetlenség még a bábeli-zűrzavarban sem volt.
de...
Tekintettel arra, hogy ez a blog, mégis csak elsősorban vadászíró blogja, zárom a kommentem azzal a szívmelengető megjegyzéssel, h rövidesen itt a tavasz, és jönnek a Szalonkák!!!!
Az ő nevüket méltónak tartom a nagybetűre , a fenntebb említett szervekkel ellentétben.

Acél Csaba · http://acelcsaba.blog.hu 2012.02.28. 13:19:30

@csőrike1: ..ezt vártam Csőrike! Te szakmádból kifolyólag tudod azt, amit én zsigerből érzek, hogy állami szintű fosztogatás történik. Szerinted, mi a teendő? Jogszerűtlen, erkölcstelen, de azért fizessünk?

csőrike1 2012.02.29. 18:39:42

.....hm...szóval mégis lett sárga csekk.
Persze csak virtuálisan.
süti beállítások módosítása