Fogyókúra.

2012.03.03. 16:04

Bevallom, egy főzős TV műsor kavarta fel bennem az indulatot. Ebben a műsorban vendégeket vár egy ismert valaki, olykor egy-egy celeb a résztvevő - akiről nem is tudom, hogy egyáltalán, miért és hogyan került oda - ebben az esetben mégis sejtem, ugyanis a férje egy ismert műsorvezető. Miután a műsor egy kicsit a főzésről is szól, ezért szoktam nézni.

Lassan eljutok a lényegig. Szóval ebben az adásban a Kata nevű celebke, miután egy kicsit beletúrt a libamájas ételbe - kvázi moslékká téve azt - közölte, hogy ő sosem eszi meg amit elé kiraknak, ugyanis vigyáz az alakjára. No, itt szakadt el nálam a cérna!

Drága Nagymamám mondotta, kisfiam, inkább kétszer szedjél, de amit kiszedsz  magadnak, azt edd is meg. A környzetterhelésben dobogós helyezésen vannak a kidobott ételek bomlásából fakadó  gázok. Nem szeretem a statisztikákat, a számok túl ridegek, de annyit mégis, hogy  a világ jómódban élő részén, az ételek egyharmada kidobódik. Zárójelben jegyzem meg, a világ nagyobbik részén viszont, éheznek az emberek. Konkrétan Magyarországon, családonként, 100 kg élelmiszer kerül kidobásra évente. Majdnem moslékot írtam, pedig ott lenne a helye, mert akkor legalább megennék a disznók. De nem, az EU-ban ezt nem lehet.

Azért a libamájat kidobni - több mint barbárság.

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr1004286354

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Paci-ens 2012.03.04. 06:16:21

Tesó!
Ez a celebke sem dolgozott még igazán meg
egy kalóriáért sem. Nem az eszéért vették el feleségül, hanem azért, ahol hordja azt a keveset.
Fogalma sincs a normális értékrendről, csak a saját kis zárt világában tud eligazodni.
Sajnálatos, hogy a médiák ilyen és ehhez hasonló celebekkel árasztják el az embereket, akik zöme boldogan elfogadja.
Az, hogy egy egységnyi élelmiszer előállítása mennyi munkába, és energiába kerül senkit sem érdekel, amíg nyilvánosan lehet pocsékolni.

Acél Csaba · http://acelcsaba.blog.hu 2012.03.04. 18:23:36

@Paci-ens: még jó, hogy "életben tartod" a komment részt, sajnálom, hogy elnémultak a régebbi törzstagok.Te pedig sürgősen szerezzed be az áhított kutyust, mert akkor nem lesz többet kidobott étel.

szocped 2012.03.05. 16:21:17

Bár az említett főzőműsort nem láttam,- ahogy hónapok óta szinte semmit a Tv- ben,- de sajnos ez úgy tűnik azóta sem változott.
Felháborító, hogy " híres embereink" ilyen példát mutatnak a fiataljainknak. Lassan a Tv, rádió, már értelmes műsort nem tud sugározni. Naponta csak a rossz híreket halljuk, szinte minden műsorszámban az erőszak, a könnyelmű élet, a pocsékolás, a képmutatás látható. Nálunk az számít jó hírnek, hogy S. A. ma reggel szabadult a börtönből, jó magaviselete jutalmául? Ja, és a barátai ennek örömére bulit szerveztek. Hát, ez ám a nagy öröm!! De visszatérve a főzősműsor "pipiskéjére", egyetértek az előttem szólóval, miszerint valószínűleg neki nem kellet megdolgoznia a mindennapi falatokért. Ami még elgondolkodtató, hogy ő a gyerekét is így neveli fel. Ő nyílván nem ismeri azt a régi- régi kis imát, amit nekünk minden evés előtt el kellett mondani, hogy "Aki ételt, italt adott, annak neve legyen áldott!" Eszébe sem juthat -mert, hogy nem arról híres ugyebár,- hogy vannak emberek akik nem a fogyókúrájuk miatt olyan soványak, hanem az éhségtől. Talán nem is tudja, hogy Mo.- on is élnek szegények, köztük sok- sok gyerek, akik jó, ha naponta 1x kapnak enni? És az sem libamájas, esetleg kenyér.

Acél Csaba · http://acelcsaba.blog.hu 2012.03.05. 20:02:30

@szocped: Nem akarok "bezzegelni", de én úgy nőttem fel, hogy az ételt meg kell becsülni, az étkezést meg valóban imával kezdeni. Az "Édes Jézus légy vendégünk, áldd meg amit adtál nékünk" imádságot már az unokán is mondja.A kenyérre pedig - szegése előtt - keresztett rajzolunk a késsel, ahogy a Nagyszülőktől tanultuk. Az ilyen kenyeret nem lehet, nem szabad kidobni.Ha megszárad, nagyon finom morzsát lehet darálni belőle.

szocped 2012.03.05. 20:23:06

Ó és még mi mindenre lehet felhasználni a száraz, szikkadt kenyeret! Pirítosnak, bundáskenyérnek, melegszendvicsnek, és ha felkockázzuk, akkor levesbe is.

Frocli81 · http://www.fogyokura.com 2012.03.07. 15:32:15

Sziasztok!

Ha nem csak pirítóssal szeretnétek fogyókúrázni, nézzetek körül itt is, rengeteg a hasznos diétás cikk:

www.fogyokura.com

Pussz
süti beállítások módosítása