Gyilkos!

2012.03.18. 15:13

A pontos részleteket nem ismerem, csak a rémes tényt , azaz  egy rajtakapott vadorzó hidegvérrel lelőtte  az intézkedő vadőrt és a barátját. Micsoda világ, milyen közbiztonság, micsoda elvetemültség. Miközben a fegyvertörvényen kotlottak a pártocskák, azon meditálva, hogy mi módon védheti meg magát a hivatásos vadász, vagy bárki, eközben a bűnözők , az orvvadászok fegyverarzenállal rendelkeznek és nem is haboznak használni.

Eddig az volt a szabály, hogy a vadőr a szolgálati fegyvertét nem hordhatta csak "úgy" vállon átvetve, ha pedig  "átkelt" egy országút keskeny betoncsíkján, tokba kellett tennie. Az elkapott vadorzót csak feltartóztatni volt joga, a rendőrök kiérkezéséig. Tiszta röhej. Eszembe jut-  szép emlékű vadőr múltam-  egy epizódja.

Kismotorral jártam a határt, amikor észrevettem egy teherautót az erdő szélén. Egy jókora cigány asszony ült benne, de az erdőből favágás zaja hallatszott. Gondoltam megkérdezem az asszonyt, hogy hogyan kerülnek ide és mit csinálnak tulajdonképpen. A kérdés költői volt, de nem akartam az asszonyság kisebbségi öntudatát megsérteni.De ekkor már tolult ki az erdőből, két szekrény szélességű fekete ember és jobbról balról mellém, helyesebben fölém álltak.A kérdést nem állt módomban megismételni nekik is, mert enélkül is jött a szöveg, imígyen: 

- Kapsz ( tegező mód!) két percet, kicsi zöld ember, hogy elhúzzál, különben a motorod szétverjük rajtad! Még soha nem indult be a motorom egyetlen rúgásra, de most "ő" is megérezhette a vészhelyzetet, mert felberregett és nagy megkönnyebbülésemre el is indult.

Kérdem én - mit tehettem volna?Remélem a mostani ügyben a bíróság majd példát statuál és nem fogják csibész ügyvédek kimosni a hidegvérű gyilkost.

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr664323860

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Az angol beteg 2012.03.19. 19:56:56

Pont most ment a Tvben ez a megdöbbentő eset...miszerint az orvvadász hidegvérrel el is vágta áldozata torkát, mint ahogy egy (állat) zsákmányával bánik rutinszerűen.
Miféle inditék vehet rá valakit erre?...és hogy létezett, élt idáig öntörvényű világában, hoyg ezt "megengedje" magának? Tele pénzzel,ami fedezi ezt a "kedvtelését"..és azt hiszi bármit megtehet? ítélkezhet emberek, életek felett??? Szörnyű..

Az angol beteg 2012.03.19. 19:58:50

Doki Ön a legbölcsebben cselekedett. Megóvta a két szekrényt az esetleges sérülésektől. Inkább elkerülni mint megütni...igy kell ezt.

Paci-ens 2012.03.20. 06:58:16

@Az angol beteg:
Szerintem a motorját féltette!
A szubhumán orrvadász minősíthetetlen!

Acél Csaba · http://acelcsaba.blog.hu 2012.03.20. 11:23:30

@Az angol beteg: Talán egy kis küzdő szellem, némi anatómiai ismerettel - elég lett volna, hogy legalább az egyik szekrény, kézben vigye haza a mogyoróit.
De- sajnos- a "szekrények" újratermelődnek, mindet meg nem ivartalaníthatom.
süti beállítások módosítása