Zarándoklat.

2012.04.01. 08:31

Hatéves koromban vívóként kezdtem a sportolást  A Szolnoki MÁV színeiben. Remek vívók kerültek ki ebből az iskolából, ahol -  a szakmán kívül - az emberi tulajdonságok mércéjét is magasra tették.  Egy rossz jegy az iskolában,  komoly beszélgetést vont maga után, az edzésről eltiltás volt a legnagyobb büntetés.  De nem csak Szolnokon volt ez elvárás, hanem általában a vívókat, mint a legsportszerűbb embereket emlegették. Bizonyára ott is, ahol Palikánk cseperedett olimpiai bajnokká. ( Igaz, tartalékként, egy percet nem töltve a páston.)

Szinte csak a vívókra volt jellemző, ha egy bekapott tust a bíró nem ítélt meg, a vívó maga jelezte, hogy nála a találat. Palikánk tust kapott, mondhatni öntust, de a csókosok kara nem neki ítéli, már lassan mindenki hibás lesz a dologért, amit Palika is kezd elhinni.Ilyenkor egy olimpiai bajnok felemelt kézzel elismeri a tust, a vereséget és csendben lelép.

Miközben a rendkívül szimpatikus feleség már Máriagyűd felé zarándokol, Palika egy újabb doktorival riogatja a világot. Basszus, mintha az csak elhatározás és nem képesség dolga lenne. Jobb lett volna, ha az asszonnyal tart.

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr564353221

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Paci-ens 2012.04.01. 11:46:33

Tesó!
A palikával tele van a f...... om.
Bunkó volt akkor is mikor az olimpiai érmét szerezte, mert a visszalépett csapat miatt kapta meg.De ez nála nem számít!
Sokkal szebb ajándékot kaptam ma az unokáimtól!
Elém álltak és egy versel köszöntöttek születésnapom alkalmából.
Küzdve a könnyeimmel,a nagyanyjuk,is okozott meglepetést, mivel a jövő héten, velnesz fitnesz, töklesz, hétvége vár rám.
Majd írok.

Acél Csaba · http://acelcsaba.blog.hu 2012.04.01. 12:01:37

@Paci-ens: Hűha! Isten éltessen Tesó. Ahogy Attila mondta nekem: "azt kívánom, hogy annyi évet éljél meg, mint amennyinek most kinézel"!A jövő heti programért őszinte részvétem.

Paci-ens 2012.04.01. 12:35:18

Az unokáim mondták a verset!
A nap az égen Neked ragyog, hisz ma van a születés napod.
Rövid ez a pár sor,de benne van a lényeg,
senki sem szeret úgy, ahogyan Mi szeretünk téged.
Egyszer hopp, máskor kopp,
Boldog születésnapot!

,

Paci-ens 2012.04.01. 12:38:16

@Acél Csaba:
Az eheti programért is elnézést kéretnél!

Acél Csaba · http://acelcsaba.blog.hu 2012.04.02. 08:22:01

Amíg olyan "Untersovszki"-k készítenek riportot Palival, addig az hinni is fogja, hogy igaza van. Miközben a SOTE dékénja lemondott.Sakkban ezt úgy hívják, hogy gyalogért ( népszerűen a paraszt) tisztet áldoztak.

Paci-ens 2012.04.02. 08:44:42

Tesó!
Elnézést kérek, és lemondok,"Untersovszki"k -ról.
Ez a gyalog egy Király volt, a paraszt a "palika"

szocped 2012.04.02. 19:51:46

Uraim! "S lássatok csudát!"- mondaná Öveges professzor. Lemondott ez a talpig becsületes ember! 338 igen, 5 nem és 6 tartózkodás mellett elfogadta a parlament a lemondó nyilatkozatát.
Amen

Acél Csaba · http://acelcsaba.blog.hu 2012.04.02. 20:40:50

@szocped: vége ennek a schmitt( snitt) korszaknak, halovány a remény, hogy banán országból, demokrácia legyen.Már sajnálom a Palit,hogy "palira vették"

szocped 2012.04.02. 21:03:45

Az ő napjai hamar leáldoztak, kíváncsian várom a következő elnököt. Csak azt nem értem,- és erre ezidáig senki sem tudott választ adni- hogy miért van köztársasági elnökünk, ha nincs köztársaságunk.

Acél Csaba · http://acelcsaba.blog.hu 2012.04.02. 21:56:28

@szocped: ..mert az államforma köztársaság, az ország elnevezése Magyarország.

Paci-ens 2012.04.03. 13:27:19

@Acél Csaba:
Tesó!
Ezt írják ki, de a pontosabb meghatározás az " Orbánország", még akkor is ha annyi köze sincs a köztársasághoz, mint tyúklábnak a tehén seggéhez.
Neki már nem lenne erkölcsi joga új Köztársasági Elnököt jelölni, de már pedzegeti, hogy jó lenne,olyan palit találni aki részt vett az új alkotmány létrehozásában.Jelöltje Kövér László!
Ha ez a köcsög lesz az új elnök, akkor én kivándorlok, kerül amibe kerül.
(Apropó tudsz kölcsönadni pár ezer eurót, amit soha sem fogsz viszont látni? Vedd úgy hogy az APEH-nek adtad, még akkor is ha nem jár neki.)
Ha a leköszönő ( bebukott) Elnök Úrnak jár az extra szolgáltatás, lakás, gépkocsi,testőrök, haláláig több millió forint mint Őt megillető jogos juttatás, akkor, nekem mezei állampolgárnak is járna valami, ne csak engem pumpoljanak, mint mindig.
süti beállítások módosítása