Sonka.
2012.04.07. 13:26
Sonkák megfőzve, sonkalében a tojások is, szóval a húsvéti szokásos ételek, már bevetésre készen várják, hogy a feltámadás utáni vacsorán, végre a helyére tegyék a koleszterineket.
Azután a maradék sonka elkezdi sanyarú életét, a bőrkék, a zsírosabbja, a "szálkás" részek egy darabig a hűtő lakói - ha nem készül belőlük sonkás tészta - akkor az enyészeté lesznek. Nálam Bercié. Nem mondom, jó drága mulatság, sonkából 10 deka is elég lenne, ugyanis a többi már pocsékolás. Valahogy még "nem áll rá a szám" a hentesnél, hogy vágjon nekem egy kis szeletkét a hatalmas sonkából. Úri gőgből, vagy mifenéből egy közepes sonka felét hozom, pedig tudom, hogy ennyi nem fogy el. De azért a látvány sem semmi, ahogy a húsvét előtti időkben a sonka-torzó ott lógott a spejzban, a boldog gyermekkort idézve. A sonkának nagyobb jelentősége volt, mint a húsvéti menüben szereplés. Azt sugallta, hogy szegények vagyunk, de jól élünk, mert van mit enni.
A főzés előtt a sonkát hideg vízben kell áztatni, főzés után pedig a főzőlében hagyni kihűlni! A tojásokat pedig a sonkalében kell megfőzni.
Áldott ünnepeket, a sonkához jó étvágyat!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Az angol beteg 2012.04.07. 17:25:03
Az angol beteg 2012.04.07. 17:29:46
(=' :')
(,('')('')